Kaikkien aikojen pisin toukokuinen helleputki on käsillä tänään — toukokuussa ollut jo 12 hellepäivää ja niitä on tulossa Kouvolaan vielä pari lisää!

Upeat kelit ovat innostaneet lukijoita tarttumaan kameraan. Katso kesäisiä lukijoiden lähettämiä kuvia täältä

Lukijan kuva

Kulunut toukokuu on mittaushistorian lämpimin. Jos mittari päätyy tänään jopa 28 asteeseen kuten Ilmatieteen laitos lupaili, toukokuussa on ollut jo 13 hellepäivää.

Myös tiistaiksi on Kouvolaan luvattu vielä lämmintä, jolloin hellepäiviä olisi ollut jo 14. Tiistaiksi Kouvolaan on luvassa iltapäivällä 27 astetta.

Lukijan kuva

Lukijan kuva

–Kyseessä on kaikkien aikojen helteisin toukokuu sitten 1960-luvun alun, jolloin mittaukset aloitettiin. Nyt ohitetaan vuosi 1984, jolloin hellepäiviä oli toukokuussa 12, kertoo päivystävä meteorologi Paavo Korpela Ilmatieteen laitokselta.

Tätä aiempi ennätys on vuodelta 1963, jolloin mittari kipusi hellelukemiin 11 kertaa. Vuonna 1993 hellepäiviä oli 10, ja vuosina 2010 ja 2013 päästiin yhdeksään hellepäivään.

Torstaina on viileää

Loppuviikosta keli viilenee. Keskiviikkona ennuste on Kouvolaan iltapäivällä 22 astetta, torstaina enää 15. Perjantaina lämpötila kipuaa uudelleen 20 asteeseen. Lauantaina iltapäiväksi on luvassa puolipilvistä ja asteita 24.

Lukijan kuva

Lukijan kuva