Vesa Toikan valinta Kouvolan liikunta- ja kulttuurijohtajaksi etenee — Uusi kasvatus- ja opetusjohtaja haetaan sisäisesti

Kouvolan kaupunginhallitus hyväksyi liikunta- ja kulttuurijohtajan kokonaispalkaksi 7000 euroa kuukaudessa.

Katja Juurikko, Katja Juurikko

Kaupunginhallitus esittää aikuisväestön palvelujen johtajan Vesa Toikan valitsemista Kouvolan liikunta- ja kulttuurijohtajaksi.
Kaupunginhallitus esittää aikuisväestön palvelujen johtajan Vesa Toikan valitsemista Kouvolan liikunta- ja kulttuurijohtajaksi.

Kouvolan kaupunginhallitus esittää liikunta- ja kulttuurijohtajan virkaan kaupungin nykyistä aikuisväestön palvelujen johtajaa Vesa Toikkaa. Kaupunginvaltuusto päättää valinnasta joulukuun 17. päivä.

Liikunta ja kulttuuri on kaupungin organisaatiossa uusi toimiala ensi vuoden alusta alkaen. Toikan nykyinen virka lakkaa vuoden 2019 alussa samalla kuin hyvinvointipalvelujen toimiala lakkautetaan.

Kaupunginhallitus vahvisti liikunta- ja kulttuurijohtajan kokonaispalkaksi 7 000 euroa kuukaudessa 1. tammikuuta alkaen.

Kaupunginhallitus päätti maanantaina täyttää kasvatus- ja opetusjohtajan viran sisäisellä haulla. Vs. kaupunginjohtaja Tuukka Forsell esitti alun perin ulkoista hakua, mutta muutti keskustelun perusteella esitystään. Kaupungin toiseksi uudeksi toimialaksi tulee kasvatus ja opetus, ja kaupunki hakee toimialalle johtajaa.

Nykyinen lasten ja nuorten palvelujen johtaja Ismo Korhonen siirtyy vuoden 2019 alussa Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän Kymsoten palvelukseen.

Säästötarpeet ja usko oman henkilöstön kykyihin vaikuttivat

Kaupunginhallitus valitsi työryhmän valmistelemaan kasvatus- ja opetusjohtajan valintaa. Ryhmään kuuluvat kaupunginhallituksen puheenjohtajat eli Harri Helminen (sd.), Ville Kaunisto (kok.) ja Jenny Hasu (kesk.).

Puheenjohtajisto perustelee sisäistä hakua sekä kaupungin säästötarpeella että uskolla, että organisaation sisältä löytyy virkaan paras henkilö. Harri Helmisen mukaan myös kuntalaisten kritiikki johtajien lisäyksestä tuli keskustelussa esiin, mutta ei ollut päällimmäisin vaikutin.

— Osa porukasta oli vahvasti sitä mieltä, että johtaja löytyy omasta organisaatiosta. Itse pidän hyvänä sitä, että nostetaan uralla ylöspäin heitä, jotka ovat vuosia tehneet hyvää työtä, Helminen sanoo.

Tapio Karvosen (kok.) mukaan kaupunginhallitus ei halunnut kasvattaa organisaatiota samaan aikaan kun ensi vuoden alussa organisaation ja henkilöstömäärän nykytilaa aletaan arvioida.