Yllätyskäänne Kouvolan lukioasiassa: Myös Elimäen lukion toiminta on loppumassa samaan aikaan Valkealan kanssa

Lukiot on määrä sulkea syksyllä 2021. Valkealan lukio saisi näin ollen vuoden lisäaikaa edellisestä suunnitelmasta poiketen.

Lumikki Haaja

Elimäen lukion toiminta on esityksen mukaan loppumassa syksyllä 2021.
Elimäen lukion toiminta on esityksen mukaan loppumassa syksyllä 2021.

Kouvola on lopettamassa sekä Elimäen että Valkealan lukiot samaan aikaan. Aiempi ehdotus oli, että Valkealan lukio suljetaan nyt ja Elimäen lukio myöhemmin. Samalla Valkealan lukio on saamassa vuoden lisäaikaa. Molemmat lukiot on määrä sulkea syksyllä 2021.

Ensi syksynä kouluihin ei oteta enää uusia opiskelijoita.

— Lakkautuksen samanaikaisuus kohtelee yhdenvertaisesti molempien lukioiden opiskelijoita ja henkilöstöä, asiaa perustellaan kaupungin tiedotteessa.

Koulujen henkilöstö pyritään sijoittamaan kaupungin muihin kouluihin. Opiskelijat ohjataan Yhteislyseoon ja Kuusankosken lukioon.

Kouvolan kasvatus- ja opetuslautakunta käsitteli kouluverkkoasiaa kokouksessaan keskiviikkona. Lautakunnan päätös etenee syksyn aikana kaupunginhallituksen ja -valtuuston käsittelyyn ja päätettäväksi.

Alkuperäinen lukioverkkoesitys oli, että Valkealan lukio suljettaisiin ensi kesänä ja Elimäki saisi jatkoaikaa vuoteen 2025 asti. Keskiviikkona lautakunta päätti muuttaa esitystä niin, että Valkealan lukion sulkemista lykätään vuodella ja Elimäen lukio suljetaan samaan aikaan Valkealan kanssa.

Suunnitelmiin lukioiden sulkemisesta vaikuttaa kaupungin taloustilanne ja lukiolaisten määrä.

Kouvolan lukioissa aloitti tänä vuonna alle 400 uutta opiskelijaa. Näin ollen Kouvolan lukiolaiset mahtuvat kahteen lukioon, Yhteislyseoon ja Kuusankosken lukioon, aiemmin kuin oli ennakoitu.

Peruskouluverkon supistamisesitykseen lautakunta ei tehnyt muutoksia. Esityksen mukaan Ummeljoen, Tehtaanmäen, Pilkanmaan ja Kaipiaisten alakoulut suljetaan syksyllä 2020.