Kommentti: Kouvolan kaupunki toivoi uutisen hyllyttämistä

Kommentti: Kouvolan kaupunki toivoi uutisen hyllyttämistä

Kun Kouvolan Sanomat oli tarttumassa uutiseen liikuntatunnilla jäihin pudonneesta tytöstä, Kouvolan kaupungilta soitettiin toimitukseen ja toivottiin, ettei uutista tehtäisi.

Kyseessä ei kuulemma ollut uutinen, koska lapsia pyllähtelee liikuntatunneilla päivittäin ja koulun vanhempia oli jo tiedotettu asiasta.

Puhelun aikana kävi ilmi, että tarina nähtävästi liikkui jo sosiaalisessa mediassa, eikä kaupunki halunnut enempää julkisuutta asian tiimoilta.

Vaikka tällä tilanteella oli onnellinen loppu, eikä nähtävästi hengenvaaraa ollut, huhut liikkuvat nopeasti. On tärkeää uutisoida asiat nopeasti ja selkeästi huhumyllyn katkaisemiseksi.

Päätös uutisten julkaisemisesta tehdään edelleen toimituksissa. Kouvolan Sanomien tehtävänä ei ole etsiä syyllisiä tai lietsoa pelkoa, mutta ei myöskään vähätellä asioita tai painaa niitä villaisella.

Kouvolan kaupunki voisi pohtia, olisiko avoimemmasta viestinnästä hyötyä koko kaupungin kehittämisen kannalta. Asiat on voitava kertoa niin kuin ne ovat.

Krista Lihvonen-Hietakallio

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.