Tillolan ja Keltin välisen valtatien korjaustyöt saivat vihdoin rahoituksen, työt alkavat toukokuussa — Kouvola maksaa remontista melkein 190 000 euroa

Töiden eteneminen on ollut jäissä, koska niiden rahoitus on riippunut Kymi Ringin yksityisen rahoituksen toteutumisesta.

Lukas Pearsall

Valtatie 12:n kunnostustyöt alkavat vihdoin toukokuussa. Valtion myöntämät 14 miljoonaa euroa ovat olleet ehdollisia sille, että Kymi Ring saa yksityisen rahoituksen kasaan. Kuva on toukokuulta 2017.
Valtatie 12:n kunnostustyöt alkavat vihdoin toukokuussa. Valtion myöntämät 14 miljoonaa euroa ovat olleet ehdollisia sille, että Kymi Ring saa yksityisen rahoituksen kasaan. Kuva on toukokuulta 2017.

Valtatie 12:lle rakennetaan yhdeksän kilometrin mittainen pätkä, johon tulee keskikaide ja ohituskaista. Kymi Ring -moottoriratakeskuksen kohdalle puolestaan rakennetaan eritasoliittymä. Katso tarkempi remonttikartta Kouvolan Sanomien arkistosta tai Liikenneviraston sivuilta.

Valtatien kunnostustöiden rahoitus varmistui tänään tiistaina. Töiden eteneminen on ollut jäissä, koska niiden rahoitus on riippunut Kymi Ringin yksityisen rahoituksen toteutumisesta.

Kymi Ringin rahoitus varmistui maaliskuun lopulla. Tieremontista vastaava Liikennevirasto oli odottanut kuumeisesti tietoa moottoriratakeskuksen rahoituksesta, koska remontin urakkatarjousten eräpäivä oli maaliskuun lopussa.

Urakoitsijaksi valittiin viime kesänä edullisimman tarjouksen tehnyt Destia oy. Rakennuttajakonsulttina toimii Ramboll CM oy.

Tieremontin kustannusarvio on 17,2 miljoonaa euroa. Tästä valtion osuus on 14 miljoonaa euroa. Kunnat ja johto- ja laiteomistajat maksavat yhteensä 3,2 miljoonaa euroa.

Kouvolan osuus on 187 348 euroa. Kouvolan kustannukset kohdentuvat valtatie 12 rinnakkaistien kustannuksiin Kymi Ringin eritasoliittymän lounaispuolella, kehitysjohtaja Petteri Portaankorva kaupungilta snaoo.

Viime kesänä eduskunta myönsi tieremonttia varten ehdollisen 14 miljoonan euron määrärahan. Ehtona oli, että Kymi Ring saa kasaan yksityistä rahoitusta.