Kouvolan teatteritalosta päätös kevään aikana — Suunnittelussa kuullaan teatteria käyttäviä, mutta tiukka taloustilanne asettaa raamit

Liikunta- ja kulttuurilautakunta asettaa ensi keskiviikon kokouksessaan ohjausryhmän miettimään vaihtoehtoja tulevaksi teatterirakennukseksi.

Moises Garibay

Kouvolan teatterin kohtalon pitäisi selvitä kevään aikana.
Kouvolan teatterin kohtalon pitäisi selvitä kevään aikana.

Kouvolan teatteritalon kohtalon pitäisi ratketa kevään aikana. Liikunta- ja kulttuurilautakunta asettaa ensi keskiviikon kokouksessaan ohjausryhmän, jonka tehtävänä on tutkia viime vuoden aikana tarkentuneita kolmea vaihtoehtoa teatteritalosta.

Vaihtoehtoina teatteritaloksi on nykyisen rakennuksen peruskorjaus, nykyisen rakennuksen peruskorjaus ja laajennus sekä uudisrakennus.

Näiden pohjalta tehdään kevään aikana päätös siitä, miten hankesuunnitelma etenee.

— On tärkeää on saada teatterille toimintaa tukevat ja työturvallisuuden huomioivat tilat. Yleisön viihtyvyyteen oheistiloissa sekä esteettömyyteen tulee kiinnittää kaikissa vaihtoehdoissa erityistä huomiota. Tilamuutoksen on tuotava lisäarvoa sekä teatterille että yleisölle, liikunta- ja kulttuurijohtaja Vesa Toikka sanoo.

Suunnittelussa kuunnellaan etenkin teatterilaisia. Toikan mukaan kaupungin talous tuo omat haasteensa suunnitteluun.

Teatterille tärkeää on muun muassa toimivat, nykyaikaiset työskentely- ja tuotantotilat, katsomopaikkojen maltillinen lisäys sekä tilojen muunneltavuus.

Teatteriin tarvitaan muun muassa kaksi näyttämöä, harjoitusnäyttämö ja ajanmukainen esitystekniikka. Myös taustatilat, kuten esimerkiksi verstas, ompelimo, tarpeisto ja orkesterin tilat sekä toimivat kuljetus- ja lastausreitit tarvitsevat ehostusta.

Kaiken kaikkiaan tavoitteena on saada turvallinen, esteetön ja muuntuva teatterirakennus.