Vekaranjärven varuskunnan valtaa 7000 kutsuvierasta – Noin 2000 Karjalan prikaatin alokasta vannoo perjantaina sotilasvalan tai antaa sotilasvakuutuksen

Sotilasvakuutuksen antaa vain murto-osa alokkaista, Karjalan prikaatissa noin sata vuodessa. Sen voivat antaa niin uskokuntiin kuulumattomat kuin kuuluvat.

Janne Lehtonen

Tammikuun saapumiserän alokkaat ovat peruskoulutuskautensa suorittaneet. On aika vannoa sotilasvala tai antaa sotilasvakuutus.
Tammikuun saapumiserän alokkaat ovat peruskoulutuskautensa suorittaneet. On aika vannoa sotilasvala tai antaa sotilasvakuutus.

Karjalan prikaatin vuoden 2020 ensimmäisen saapumiserän noin 2 000 alokasta vannovat sotilasvalan tai antavat sotilasvakuutuksen tänään perjantaina Vekaranjärvellä.

Valapäivä käynnistyy kello 10 kalustoesittelyllä. Sotilasvakuutuksen antavat alokkaat marssivat kello 11 varuskunnan saliin tilaisuutta varten. Valaparaati alkaa kello 12.

Sotilasvakuutuksen antaa Karjalan prikaatin tiedottajan Päivi Visurin mukaan noin 100 alokasta jokaisesta saapumiserästä.

Tilaisuus tuo varuskuntaan noin 7 000 varusmiesten läheistä. Alokkaat kutsuvat itse haluamansa läheiset paikalle.

Kutsuvieraat pitää ennalta ilmoittaa prikaatille. Tiukkaa rajoitusta määrässä ei ole, mutta harkinnan käyttöön kehotetaan.

– Varusmiehille esitetään toive, että jokainen kutsuu enintään muutaman henkilön, Visuri kertoo.

Varuskunta-alueella riittää väkeä lähes tungokseksi asti.

– Liikenne saattaa ruuhkautua tilaisuuden jälkeen. Poislähtöä on kuitenkin porrastettu ruuhkien ehkäisemiseksi, Visuri sanoo.

Hänen mukaansa tuloliikenne lähinnä pääkaupunkiseudun suunnasta ja toisaalta Mikkelin suunnasta jakautuu tasaisemmin.

– Monet tulevat jo aamuyhdeksältä sotilaskotiin kahville. Toki liikenne on aamupäivälläkin vilkasta.

Sotilaskodin antimien lisäksi Karjalan prikaati tarjoaa kutsuvieraille kenttälounaan, joka nautitaan yksiköiden tiloissa.

– Nyt paljastan suuren yllätyksen. Se on hernekeittoa. Pannukakkua ei käsittääkseni ole tarjolla.