Kullasvaaran sorvattua suunnitelmaa käsitellään hallituksessa — Tykkimäen moottoriradan säilyttäminen veti tie- ja ratalinjat uusiksi

Katja Juurikko

Kullasvaaran logistiikka-alueen yleissuunnitelma mahdollistaa toteutuessaan moottoriradan toiminnan jatkumisen. Kuva on otettu heinäkuussa vuonna 2016.
Kullasvaaran logistiikka-alueen yleissuunnitelma mahdollistaa toteutuessaan moottoriradan toiminnan jatkumisen. Kuva on otettu heinäkuussa vuonna 2016.

Kullasvaaraan suunniteltavan rautatie- ja maantieterminaali RRT:n yleissuunnitelma on maanantaina käsiteltävänä Kouvolan kaupunginhallituksessa.

Hallitukselle esitetään Kouvolan logistiikka-alueen kaavarungon ja sen yleissuunnitelman hyväksymistä. Suunnitelmaa ei aseteta yleisön nähtäväksi, koska kyse ei ole kaavasta.

— Sille haetaan poliittista siunausta, yleiskaavapäällikkö Marko Luukkonen sanoo.

Asemakaavoitus on omana työnään käynnissä radan varressa. Myös Kuutostien liittymäalueen osayleiskaavaa tarkistetaan.

Kouvolan Rail Road Terminal -hankkeen yleissuunnitelmaa esitetään myös kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi.

Kaavarunko oli nähtävillä touko—kesäkuussa 2017. Matkan varrella käytiin kova vääntö alueella sijaitsevien Tykkimäen moottoriratojen kohtalosta. Neuvottelujen jälkeen tekninen lautakunta päätyi ratkaisuun, jonka tuloksena moottoriradat voivat jäädä alueelle.

Alueen katu- ja raidelinjaukset hahmoteltiin uusiksi. Alkuperäisessä suunnitelmassa moottoriradat olisivat jääneet Kuutostien ja logistiikka-alueen välisen liityntäliikenteen vaatimien tie ja raidevarausten jalkoihin.

Suunnitelmaan tehtiin kaksi isoa muutosta. Kuutostielle johtavaa katuyhteyttä siirrettiin itään aiempaan suunnitelmaan verrattuna. Toinen moottoriradan hengissä pitävä muutos oli tavarajunaliikenteen raidevarauksen siirtäminen kulkemaan varsinaisen junaradan myötäisesti.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset