KRP epäilee tappoa: Kouvolan keskustan kerrostalosta löytyi kuollut nainen — Poliisi toivoo vihjeitä henkirikoksen selvittämiseksi

Henkirikoksen epäillään tapahtuneen Kouvolassa lokakuun puolivälissä.

Harri Teitto

Kuvituskuva.
Kuvituskuva.

Keskusrikospoliisi tutkii yhdessä Kaakkois-Suomen poliisin kanssa Kouvolassa tapahtunutta epäiltyä henkirikosta. Kouvolan keskustassa sijaitsevasta kerrostaloasunnosta löytyi menehtynyt alle 40-vuotias nainen, jossa todettiin ulkoisen väkivallan merkkejä.

— Häneen on kohdistettu väkivaltaa teräaseella, ja se on aiheuttanut hänen kuolemansa, rikoskomisario Olli Töyräs KRP:stä kertoo.

Töyräksen mukaan vainaja löydettiin marraskuun puolella, mutta poliisi on tullut tutkinnan perusteella siihen tulokseen, että henkirikoksen epäillään tapahtuneen lokakuun puolen välin tienoilla.

— Naisen lähiomainen huolestui, kun tätä ei tavoitettu ja otti yhteyttä poliisiin. Sitten asuntoon mentiin katsomaan ja tilanne selvisi.

Töyräs ei halua tässä vaiheessa tarkentaa, missä päin Kouvolan keskustaa epäilty rikospaikka sijaitsee.

— Uskomme, että henkilöt osaavat yhdistää havaintonsa tai tietonsa tähän tapaukseen näillä yksityiskohdilla. Otamme kaikki kuulopuheet tai tiedot kiitollisuudella vastaan.

Poliisi tutkii asiaa tappona. Tapauksesta pyydetään vihjetietoja osoitteeseen rikosvihje.krp@poliisi.fi tai virka-aikana numeroon 0295 418 622.

Töyräksen mukaan kyseessä on tällä hetkellä yksittäisen henkirikoksen tutkinta. Tapaukseen ei siis epäillä liittyvän mitään laajempaa, vaikka KRP on ottanut tutkinnasta vetovastuun. Usein KRP tutkii esimerkiksi järjestäytyneen rikollisuuden toimintaa tai johtaa maantieteellisesti laajoja rikostutkintoja.

— Kaakkois-Suomen poliisilaitos pyysi meiltä jeesiä. Tutkimme nyt tapausta yhdessä. Joskus KRP tutkii rikoksia maakunnissa myös henkilöstöresursseihin liittyvien syiden takia.

Juttua päivitetty kello 16.16. Lisätty tutkinnanjohtajan kommentit ja lisätiedot.