Vesijohtotyö vaikuttaa Vahteron koulupäivään — Oppilaat tulevat kouluun vasta kymmeneltä ja syövät kertakäyttöastioilta

Lukas Pearsall

Vahteron koulussa käsihygienia hoidetaan torstaina muulla tavoin kuin vesihanan alla.
Vahteron koulussa käsihygienia hoidetaan torstaina muulla tavoin kuin vesihanan alla.

Vedenjakelu voi katketa torstaina Kouvolan Vahterossa kello 8—15 vesijohdon korjaustyön takia. Mahdollinen keskeytys koskee Linjakujan, Mäntykujan, Valokadun ja Voimakadun kiinteistöjä.

Voimakadun varrella on Vahteron koulu, jossa on varauduttu vedettömään koulupäivään. Vararehtori Marko Ursinin mukaan koululle ilmoitettu vesikatko on kello 8—12.30.

— Oppilaille ja huoltajille on ilmoitettu, että koulupäivä alkaa vasta kymmeneltä, jotta vesikatko jäisi lyhyeksi. Jos 220 oppilasta olisi neljä tuntia ilman vettä, se kävisi hankalaksi.

Ursinin mukaan ruokailu tapahtuu kertakäyttöastioilla ja käsihygienia käsidesillä. Sitä, miten vessakäynnit torstaina hoidetaan, Ursin ei osannut keskiviikkoiltana sanoa.

Myös Korialla Napanrinteen alueella korjataan vesijohtoa torstaina kello 8—15. Mahdollinen keskeytys koskee Aurinkorinteen ja Päivärinteen kiinteistöjä.

Kouvolan Vesi kertoo, että vesikatkon jälkeen putkistosta saattaa irrota saostumia ja ruostetta, mikä voi aiheuttaa veden sameutta ja värillisyyttä.

Samea vesi ei ole terveydelle vaarallista, mutta voi tukkia hanojen ja pesukoneiden sihtejä ja liata pyykkiä. Haittojen poistamiseksi Kouvolan Vesi suosittelee kylmän veden juoksuttamista, kunnes vesi kirkastuu.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset