Kouvolalainen tietotekniikkapalveluyhtiö KS-Tieto levittäytyy koko Kymenlaaksoon

Kouvolan kaupunki omistaa jatkossa 60 prosenttia KS-Tiedosta, Kotka vajaat 40 prosenttia.

Lukas Pearsall

KS-Tiedon toimipaikka on nykyään Kuusankosken keskustassa.
KS-Tiedon toimipaikka on nykyään Kuusankosken keskustassa.

Kymenlaakson maakuntaan ollaan muodostamassa yksi, kuntien yhdessä omistama tietotekniikkapalveluyhtiö. Tavoitteena on, että yhtiö voisi aloittaa toimintansa 1. tammikuuta 2018.

Tällä hetkellä Kymenlaakson julkishallinnossa toimii kolme tietotekniikkapalvelujen tuottajaa: Kouvolassa KS-Tieto, Kotkan kaupungin ICT Kymi -liikelaitos ja Carean ICT-palveluista vastaava Fujitsu Finland.

Muutos on osa valmistautumista valtakunnalliseen maakunta- ja sote-uudistukseen.

Kotkalainen ICT Kymi yhdistetään KS-Tietoon

Uusi tietotekniikkapalveluyhtiö aiotaan toteuttaa siten, että ICT Kymi lakkautetaan ja yhdistetään KS-Tietoon. ICT Kymin noin 20 työntekijää siirtyy KS-Tietoon, jolloin kouvolalaisessa yhtiössä on reilut 60 työntekijää, kertoo KS-Tiedon toimitusjohtaja Mika Lyytikäinen.

— Koko homman tavoitteena on se, että meillä on jatkossakin valmius tarjota KS-Tiedon ja ICT Kymin nykyisille asiakkaille palveluja. Merkittävä osa asiakkaistamme siirtyy vuoden 2019 alussa Kymenlaakson uuteen sote-kuntayhtymään.

Lukas Pearsall

KS-Tiedon toimitusjohtajan Mika Lyytikäisen mukaan koko Kymenlaaksoon laajenevan KS-Tiedon tavoitteena on päästä valtakunnallisen ICT-palvelukeskusyhtiön alihankkijaksi.
KS-Tiedon toimitusjohtajan Mika Lyytikäisen mukaan koko Kymenlaaksoon laajenevan KS-Tiedon tavoitteena on päästä valtakunnallisen ICT-palvelukeskusyhtiön alihankkijaksi.

Lyytikäisen mukaan yhdistymisellä haetaan myös tehokkuutta ja kustannussäästöjä.

Lyytikäinen kertoo, että uudesta yhtiöstä on tarkoitus saada valtion kesällä perustaman ICT-palvelukeskusyhtiön Vimanan alihankkija. Maakuntauudistuksen toteutuessa Vimanan omistajiksi tulevat valtion lisäksi Suomen maakunnat.

— Tämänhetkinen käsitys on, että maakunnat joutuvat ostamaan osan palveluistaan Vimanalta. Vimana vuorostaan valitsee alihankkijoikseen maakunnallisia ICT-yhtiöitä. Vielä on liian aikaista sanoa, voiko Carea ostaa suoraan meidän palvelujamme.

"Kaikki tietävät nyt pelata samaan maaliin." Mika Lyytikäinen

Jos Kymenlaaksoon ei saada riittävän isoa maakunnallista tietotekniikkapalveluyhtiötä, valtiovarainministeriö olisi Lyytikäisen mukaan alkanut etsiä Kymenlaakson palveluita varten kumppania muualta.

Lyytikäisen mukaan KS-Tieto yritti jo kuusi vuotta sitten saada Etelä-Kymenlaakson kuntia yhtiön omistajiksi ja palvelujen ostajiksi. Silloin hanke kaatui.

— Tänä keväänä Kymenlaaksossa löydettiin vahva yhteinen sävel, kun ymmärrettiin, että tulevassa maakunnassa ei voi olla monia toimijoita. Kaikki tietävät nyt pelata samaan maaliin.

Kouvolan kaupunginhallitus päättää maanantaina

Kotkan kaupunginvaltuusto hyväksyi liitossuunnitelman lokakuun puolivälissä. Kouvolan kaupunginhallitus käsittelee asiaa huomenna maanantaina. Kouvolan edellinen kaupunginhallitus hyväksyi jo toukokuussa organisoitumisen pääperiaatteet.

Liikkeenluovutuksen jälkeen Kouvolan kaupunki omistaa yhtiön osakkeista noin 60 prosenttia ja Kotka noin 38 prosenttia.

Carea, Hamina, Pyhtää, Virolahti, Miehikkälä ja Ekami-koulutuskuntayhtymä tulevat yhtiön osakkaiksi kukin ostamalla yhden osakkeen. Kunnan Taitoa Oy omistaa jo ennestään yhden KS-Tiedon osakkeen. KS-Tieto omistaa itse 24 osaketta eli 1,24 prosenttia yhtiön koko osakekannasta.

Yhtiölle tulee toimipisteet Kouvolaan, Kotkaan ja Haminaan.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut