Kouvolan hyppyrimäkien rinteeseen tulee kunnon juoksuportaat — Uudet, leveät portaat ovat käytössä syksyllä

Moises Garibay

Hyppyrimäen portaat ovat olleet pitkään suosittu kuntoilupaikka.
Hyppyrimäen portaat ovat olleet pitkään suosittu kuntoilupaikka.

Palomäen hyppyrimäkien vanhojen portaiden viereen rakennetaan loppukesän ja alkusyksyn aikana uudet juoksuportaat.

Hyppyrimäkien portaista on tullut suosittu harjoittelupaikka, mutta nykyiset portaat ovat kapeat ja osin huonokuntoiset.

— Palomäen kuntoportaat olivat tämän vuoden investointiohjelmassa. Välillä ne tipahtivat sieltä pois, mutta nyt portaat ovat tulossa loppukesän tietämillä, Kouvolan liikuntapäällikkö Teemu Mäkipaakkanen kertoo.

Uudet portaat rakennetaan vanhojen portaiden vierelle. Niistä tulee noin kaksi metriä leveät ja puiset.

— Alamme nyt tehdä työaikataulua. Tällä viikolla tehdään koepaalutuksia, jonka jälkeen tiedetään, miten perustukset tehdään.

Tämänhetkinen suunnitelma on, että varsinainen portaiden rakentaminen alkaa elokuun lopupuolella tai syyskuun alkupuolella.

Kouvola teki aiemmin tänä vuonna kaupunkilaisille kyselyn, jossa kysyttiin mielipiteitä Kouvolasta urheilukaupunkina. Hyppyrimäen portaiden nykytila oli yksi eniten tyytymättömyyttä herättäneistä asioista. Samoin uudet kuntoportaat olivat eniten toivottujen joukossa.

Vanhat portaat puretaan pois

Urakka-aika porrasprojektissa on 8.7.—31.8. Heinäkuussa tehdään perustusten koepaalutukset, valmistelevat työt ja porraselementtien valmistaminen.

Elokuussa rakennetaan perustukset ja asennetaan porraselementit.

— Uusien portaiden valmistuttua vanhat puretaan pois. Myös valaistusta uusitaan, Kouvolan kaupungin rakennuttajainsinööri Eemi Skyttä sanoo.

Portaiden kustannusarvio on 90 000 euroa.

Ihan tasaisia portaista ei saa

Yhtä nykyisiä portaita vaivaavaa ongelmaa uudet portaat eivät täysin korjaa: sitä, että portaiden jyrkkyys muuttuu matkan varrella. Mäen alapäässä porrasväli on selvästi korkeampi kuin yläpäässä.

— Maaston rakenne pitää ottaa huomioon. Portaista tulee vähän tasaisemmat kuin nykyisistä.

Kouvolan alueella on ennestään yhdet kunnolliset ulkojuoksuportaat. Valkealan urheilukeskukseen rakennettiin talkoilla kuntoportaat vuonna 2014.

Myös Kuusankosken Kalliosuojassa on portaat porrastreeniä varten.

Muokattu 5.7. kello 12.56: päivitetty aikataulu- ja budjettitiedot. Lisätty maininta Kuusankosken Kalliosuojasta.