KooKoon maajoukkuepakki Lehtonen siirtyy Ruotsiin

Lukas Pearsall

KooKoon puolustaja Mikko Lehtonen siirtyy loppukaudeksi ulkomaille, eikä ole enää kokoonpanossa tiistai-illan Sport-ottelussa. Lehtosen uusi seura on ruotsalainen HV71.

— Perimmäiset syyt ovat samat kuin sunnuntain viiden pelaajan siirrossa. Turvaamme liikkeellä ensi kautta, sanoo KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa.

Sunnuntaina KooKoo kauppasi Jarkko Malisen, Kai Kantolan ja Ryan O'Connorin Helsingin IFK:hon. Paluujunalla KooKoo sai HIFK:lta loppukaudeksi Panu Miehon ja Miro-Pekka Saarelaisen.

Luottopuolustajaksi noussut TPS-kasvattoi Lehtonen ehti pelata KooKoossa kahden kauden aikana 103 ottelua tehoin 18+29. Lehtosen sopimus oli päättymässä tähän kauteen.

Jönköpingläinen nelinkertainen Ruotsin mestari HV71 on tällä hetkellä Ruotsin kiekkoliiga SHL:ssä kolmantena. Lehtosen sopimus kestää kuluvan kauden loppuun.

— Monipuolinen puolustaja tuo tehoja sekä puolustus- että hyökkäyspäähän, sanoo HV71:n urheilujohtaja Johan Hult seuran verkkosivuilla.

23-vuotias Lehtonen nousi KooKoo-kausinaan jääkiekon A-maajoukkueeseen. Hän oli myös mukana vuoden 2014 nuorten maailmanmestaruuden voittaneessa joukkueessa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.