Kuusankosken kirjaston aukioloaika voi lyhentyä perjantaisin kahdella tunnilla – Kirjastoja voidaan sulkea tilapäisesti koronaviruksen aiheuttamien poissaolojen vuoksi

Omatoimikirjastojen aukioloajat palaavat normaaleiksi.

Jussi Lopperi

Kuluvan vuoden aikana kirjastoja voidaan joutua sulkemaan väliaikaisesti. Arkistokuva.
Kuluvan vuoden aikana kirjastoja voidaan joutua sulkemaan väliaikaisesti. Arkistokuva.

Kouvolan kaupunki esittää Kuusankosken kirjaston sulkemista perjantaisin kello 17. Edellisenä talvikautena perjantain sulkemisaika oli kello 19, joten aukioloaika lyhenee kahdella tunnilla. Uudet aukioloajat otetaan käyttöön maanantaista 31. elokuuta lähtien.

Aukioloajan lyhentymisen taustalla on kirjastojen henkilöstön vähentyminen.

Muuten kirjastojen aukioloajat ja aukiolotuntien määrä pysyvät lähes ennallaan viime talvikaudesta.

Esityksen mukaan omatoimikirjastojen aukioloajat laajenevat normaaliolojen mukaiseksi. Omatoimikirjastot ovat toimineet kesäkuun lopusta lähtien supistetuilla aukioloajoilla.

Omatoimikirjastoja ovat Elimäen, Korian, Haanojan, Inkeroisten ja Jaalan ja Myllykosken kirjastot.

Jos koronatilanne pahenee, niiden aukioloaikoja voidaan rajoittaa nopeasti valtakunnallisten suositusten tai alueellisen tartuntatautitilanteen mukaisesti. Kirjastoissa tarjotaan käsidesiä ja turvaväleistä muistutetaan julisteilla.

Kirjaston henkilöstö ei saa mennä töihin oireisena, esimerkiksi pienessä nuhassa. Kun henkilöstön määrä on pieni suhteessa kirjastoverkkoon, voidaan kirjastoja joutua sulkemaan väliaikaisesti kuluvan vuoden aikana koronaviruksen vuoksi.

Kouvolan liikunta- ja kulttuurilautakunta päättää esityksestä kokouksessaan keskiviikkona.