Kouvottaret kiusasi pitkään runkosarjan voittajaa — ”Sarjapaikka varmistui jo, ja se oli tärkein tavoite tälle kaudelle”

Lumikki Haaja

21 pistettä pussittanut Whitney Frazier oli kentän pisteykkönen lauantaina Hyvinkään Martinhallissa. Arkistokuva.

Kouvottaret tarjoili hyvinkääläisyleisölle jännärin lauantai-iltana. Naisten Korisliigan pudotuspelipaikasta taisteleva kouvolalaisryhmä oli pitkään kiinni voittotaistelussa, kunnes Hyvinkään kivenkova puolustus pudotti joukkueen kyydistä lukemiin 88—78 (41—34).

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen piti lauantain esitystä erittäin positiivisena, mutta harmitteli sitä, että Kouvottaret ei saanut vieläkään palkintoa ison joukkueen kiusaamisesta.

— Nämä ovat aika lailla samanlaisia pelejä, pelaamme sitten HyPoa tai Catzia vastaan. Totta kai tappio harmittaa, kun olisi mukava saada palkinto siitä, että kiusaamme näitä kovia jengejä, Hartonen tunnusti.

Päävalmentaja oli kuitenkin tyytyväinen joukkueen taktiikan puremiseen sekä siihen, että joukkue — erityisesti suomalaiskaarti — jätti parketille kaikkensa.

— Pelissä oli muutama synkkä jakso, mutta taktisesti meidän valinnat olivat oikeita.

Kouvottarien Kaisa Lind (11/3/1) pussitti avauspuolikkaalla kaksi heittoa kolmen pisteen kaaren takaa. Whitney Frazierin (21/9/2) ja Ulriikka Nuolikosken (11/5/2) vire korin alta piti Kouvottaret mukana taistelussa.

— Ei voi olla ihan pettynyt. Ihan hyvä taistelu oli kuitenkin meiltä. Alussa olimme vähän epäorganisoituneita ja hävisimme yksi vastaan yksi -tilanteita, Lind kertasi.

Tuoreimmalla kouvottarella Nyshia Hammondsilla (6/2/10) oli lauantaina vaikeuksia löytää pelivirettä avauspuolikkaalla. Hammonds ja Jacqueline Luna-Castro (20/5/2) paransivat otteitaan kuitenkin huomattavasti tauon jälkeen.

Hyvinkääläisten riveistä Henna Salomaa (19/3/4), Niina Laaksonen (16/7/1) ja Bria Goss (14/7/5) osoittivat kuitenkin terävällä hyökkäyspelillä, miksi Ponteva kuuluu taulukon kärkeen. Loppulukemat kotijoukkue pääsi nakuttamaan vapaaheittoviivan takaa.

Kouvottarilla on jäljellä enää kotiottelu Äänekosken Huimaa vastaan ja vierasottelu Vimpelissä. Joukkue taistelee pudotuspelipaikasta Vimpelin kanssa.

— Ne pelit ovat mitä ovat. Sarjapaikka varmistui jo, ja se oli tärkein tavoite tälle kaudelle. Nyt katsotaan, pystymmekö ottamaan vielä sen yhden askeleen, Hartonen summasi.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.