Tulipalokuolemat ovat vähentyneet — Kymenlaaksossa tulipaloissa menehtyi viime vuonna kolme henkilöä

Kymenlaaksossa tehtiin tarkastuskäyntejä myös omakotitaloihin.

Jussi Lopperi

Kouvolassa, Kotkassa ja Miehikkälässä syttyneissä tulipaloissa tuli viime vuonna kuolonuhreja. Arkistokuva.
Kouvolassa, Kotkassa ja Miehikkälässä syttyneissä tulipaloissa tuli viime vuonna kuolonuhreja. Arkistokuva.

Palokuolemien määrä Kymenlaaksossa on vähentynyt. Vuonna 2019 tulipalojen vuoksi kuoli kolme ihmistä, mikä on kuusi vähemmän kuin vuonna 2018. Palokuolemaan johtaneet tulipalot tapahtuivat Kotkassa, Kouvolassa ja Miehikkälässä, kerrotaan Kymenlaakson pelastuslaitokselta.

Palokuolemien määrä on vähentynyt myös maanlaajuisesti. Koko Suomessa tulipaloissa kuoli viime vuonna 49 ihmistä, joista 15 oli naisia. Alustavien tietojen mukaan kuolemantapausten määrä on ennätyksellisen alhainen. Pelastuslaitos arvioi muun muassa lainsäädännön, pelastustoimen valvonnan ja turvallisuusviestinnän vaikuttaneen positiiviseen kehitykseen.

Eniten paloissa kuolee lämmityskaudella helmi—huhtikuussa.

Omakotitalojen palovaroittimia tarkastettiin

Erityiskohteiden, kuten päiväkotien, teollisuusrakennusten ja maatalousrakennusten valvonnan lisäksi pelastuslaitos suoritti Kymenlaaksossa myös omakotitalojen paloturvallisuuden valvontaa.

Elokuun 2019 alussa toteutetussa pilottihankkeessa palomiehet kiersivät eri puolilla Kymenlaaksoa tarkistamassa palovaroittimen määrän, sijainnin sekä osoitenumeroiden näkyvyyden. Valvontakäyntejä tehtiin yhteensä 164 ja korjausmääräyksiä annettiin 25 prosenttiin kohteista. Suurimmassa osassa rakennuksista paloturvallisuusasiat olivat kunnossa, mutta noin 20 prosentissa tarkastetuista kohteista palovaroittimet eivät olleet kunnossa, vaikka asiakas oli ilmoittanut niiden olevan kunnossa. Lisäksi 12 tapauksessa palovaroittimet olivat yli 10 vuotta vanhoja.

Luetuimmat