Kouvolan pääposti korvataan asiamiespostilla – Nykyinen myymälä jatkaa, kunnes yhteistyökumppani löytyy

Posti ilmoitti viime vuonna yhteensä 18 myymälän sulkemisesta.

Jussi Lopperi

Posti jatkaa toistaiseksi Pohjola-talossa.
Posti jatkaa toistaiseksi Pohjola-talossa.

Pohjola-talossa Kauppamiehenkadulla toimivan Postin myymälän tilalle aiotaan perustaa asiamiesposti.

– Tarkoitus on jatkaa samanlaisilla palveluilla, joita on ollut tarjolla tähän asti. Etsimme yrittäjäkumppania, joka pystyy tarjoamaan täyden postipalvelun, myyntipäällikkö Eija Pantti Postista sanoo.

Postin myymälä jatkaa nykyisellään, kunnes sopiva yrittäjä löytyy. Toistaiseksi sellaista ei ole ilmaantunut.

Posti ilmoitti kesäkuussa 2019 yhteensä 18 myymälän sulkemisesta. Tuolloin ilmoitettiin, että sulkemiset toteutetaan vaiheittain maaliskuuhun 2021 mennessä.

Osa lakkautettavaksi ilmoitetuista posteista on jo suljettu ja korvattu asiamiesposteilla. Esimerkiksi Tampereella ja Porissa postin palvelut siirtyivät Sokoksen yhteyteen. Lahdessa ne pysyivät entisessä osoitteessaan, jossa avattiin R-kioski.

Vain kuusi myymälää jää

Koko maahan jää lakkautusten jälkeen vain kuusi Postin omaa myymälää. Niistä kolme on Helsingissä, yksi Espoossa, yksi Jyväskylässä ja yksi Rovaniemellä. Palvelupisteiden ja pakettiautomaattien määrää lisätään.

Kesäkuussa päättyneissä yhteistoimintaneuvotteluissa oli päädyttiin vähentämään henkilökuntaa 106:lla.

Yt-neuvottelujen syiksi ilmoitettiin asiakkaiden ajankäytön muuttuminen, Postin omien myymälöiden kustannukset ja tarve alentaa kustannuksia vähintään 150—200 miljoonaa euroa seuraavien kolmen vuoden aikana. Neuvottelut eivät koskeneet yhteistyökumppanien hoitamia palvelupisteitä.

Uusimmat uutiset