Kouvolan kaupunginhallitus haluaa ohentaa johtoporrasta — Valtuustoryhmät aloittaisivat pormestarimallin selvittämisen

Kouvolan viranhaltijoiden pitää ensi vappuun mennessä selvittää vaihtoehtoisia tapoja johtaa kaupunkia.

Lukas Pearsall

Johtaako Kouvolaa vuonna 2021 kaupunginjohtaja vai poliittinen pormestari? Kaupunginhallitus haluaa, että viranhaltijat alkavat selvittää asiaa.  Elokuussa 2017 otetussa kuvassa kaupunginhallituksen pöydän ääressä vasemmalla puheenjohtaja Harri Helminen (sd.), kaupunginjohtaja Marita Toikka ja jäsen Sanna Tähtinen (sd.).
Johtaako Kouvolaa vuonna 2021 kaupunginjohtaja vai poliittinen pormestari? Kaupunginhallitus haluaa, että viranhaltijat alkavat selvittää asiaa. Elokuussa 2017 otetussa kuvassa kaupunginhallituksen pöydän ääressä vasemmalla puheenjohtaja Harri Helminen (sd.), kaupunginjohtaja Marita Toikka ja jäsen Sanna Tähtinen (sd.).

Kouvolan kaupunginhallitus esittää ensi maanantaina kokoontuvalle kaupunginvaltuustolle kaupungin uuden ylätason organisaation hyväksymistä. Ylätasoon kuuluvat kaupungin toimialat ja palvelualueet, jotka muuttuvat osin ensi vuoden alusta lähtien.

Organisaatiouudistus linkittyy tiistaina 11. kesäkuuta päättyviin yt-neuvotteluihin, joilla kaupunginhallitus tavoittelee 4 miljoonan euron henkilöstösäästöjä. Tämä vastaa sadan henkilötyövuoden vähennystä. Yt-neuvotteluiden lopputuloksen täytäntöönpanoon vaikuttaa osaltaan se, millaisen organisaation poliitikot päättävät.

Noin 220 esimiehestä on tarkoitus vähentää noin joka kymmenes vuoden 2021 loppuun mennessä.

Toimialojen yhdistämisiä selvitettävä

Jukka Nyberg (sd.) esitti Kimmo Jokirannan (kesk.) kannattamana päätökseen yksityiskohtia, joista valtuustoryhmien puheenjohtajat olivat viime viikolla neuvotteluissaan sopineet.

Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti esittää, että viranhaltijat alkavat valmistella uutta toimiala- ja toimielinrakennetta vuodelle 2021. Muutosehdotuksen pitää olla valmiina vapunaattoon 2020 mennessä.

Valmisteluun kuuluu selvitys siitä, että kasvatuksen ja opetuksen sekä liikunnan ja kulttuurin toimialat yhdistettäisiin. Lisäksi selvitetään sitä, yhdistetäänkö tekniikka- ja ympäristöpalveluihin osa nykyisistä konsernipalveluista. Silloin yhdyskuntatekniikka, rakennusvalvonta, ympäristö- ja maaseutupalvelut, kiinteistö- ja tilapalvelut sekä asumispalvelut toimisivat yhdessä.

— Tavoitteena on saada synergiaetua, kun esimerkiksi rakennettaan. Palveluja yhdistettäisiin niin, että ne palvelisivat nykyistä paremmin kuntalaisia. Lisäksi palvelut hyötyisivät itse siitä, että ne olisivat yhden hallinnon alla, kaupunginhallituksen toinen varapuheenjohtaja Jenny Hasu (kesk.) sanoi kokouksen jälkeen.

Kaupunginhallitus myös linjasi, että muutosselvityksessä pitää vertailla nykyiselle johtamiselle vaihtoehtoisia johtamis- ja ohjausrakenteita, kuten pormestarimallia. Selvityksessä pitää arvioida johtamismallien vaikutuksia henkilöstön resursointiin ja tehtäväjakoon.

Kaupunginhallitus esittää, että se päättäisi itse muutosselvityksen teosta ja ohjausryhmästä.