Jaalan kunnantalon hotellihankkeelle ja Yli-Kaitalan iglulle tukea Euroopan maaseuturahastosta

Euroopan maaseuturahastosta myönnettiin kaakkois-suomalaisille hankkeille 690 000 euroa.

Katja Juurikko

Yli-Kaitalan lomamökit on saanut rahoitusta talvilomakauden investointiin. Arkistokuvassa Pentti Yli-Kaitala.
Yli-Kaitalan lomamökit on saanut rahoitusta talvilomakauden investointiin. Arkistokuvassa Pentti Yli-Kaitala.

Euroopan maaseuturahastosta on myönnetty avustusta kaakkois-suomalaisille yrityksille 690 000 euroa. Kehittämishankkeille myönnettiin 926 000 euroa.

Pohjois-Kymenlaaksossa avustusta myönnettiin yrityksille sekä yhdistyksille ja muille tahoille.

Kouvolalainen Ecopulp Finland sai 25 950 euroa rahoitusta investointiin, jolla kehitetään styroxpakkausten korvaajaa puu- ja kierrätyskuitutuotteista.

Jaala Network oy sai investointitukea 41 200 euroa Jaalan entisen kunnantalon muuttamiseksi hotelliksi.

Yli-Kaitalan lomamökeille Iitissä myönnettiin rahoitusta 11 600 euroa talvimatkailukauden investointiin sekä sähköauton latauspaikkaan. Yli-Kaitalan investointiin kuuluu muun muassa lumi-iglu.

Kausalalainen Climecon sai rahoitusta 391 380 euroa toimipisteensä tuotantotilojen laajennukseen. 

Solintech Iitistä sai perustamistukea 35 000 euroa, Finnforestry Consulting Kouvolasta sai 14 384 euroa investointitukea ja JET Steel Kouvolasta 50 080 investointitukea.

Myös martoille avustusta 

Avustusta sai 15 yritystä ja 11 kehittämishanketta. Avustukset on myönnetty tammi-maaliskuussa, ilmoitetaan Kaakkois-Suomen Ely-keskuksen ja Leader-ryhmien julkaisemassa tiedotteessa.

Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan Martat saivat Kestävästi Kaakossa -hankkeelle rahoitusta 276 826 euroa. Laajassa hankkeessa opetetaan maaseudun yrityksiä, asukkaita ja yhdistyksiä huomioimaan toiminnassaan kestävän kehityksen periaatteet. Martat järjestää hankkeeseen liittyen kursseja, työpajoja ja tempauksia. 

Myös Kuusankoskelle saatiin avustusta. Kettumäen kansanpuisto sai rahoitusta 48 000 euroa Opi ja ota käytäntöön- hankkeen järjestämiseen. Hankkeessa on kahdeksan kurssia ja erilaisia työpajoja, joissa aiheena on kiertotalouden ja hiiliviisaan elämäntavan perusasiat. 

Kymenlaakson kylät ry:n Tiekunnat tähän päivään -koulutushankkeeseen myönnettiin avustusta 36 608 euroa.

Kymentaan seuratalon remonttiin myönnettiin avustusta 30 000 euroa. 

Anttilan hevoskasvattajille myönnettiin Anttilan raviradan alueen kunnostamiseen, rakentamiseen ja remontointiin 14 000 euroa.

Muokattu uutista klo 18.50. Lisätty avustusten summat.