Rasisminvastaisen viikon tunnustukset tänä vuonna Kouvolaan

Jaakko Hietsalo ja Hymiö Hammaslääkärit saavat palkintonsa ensi tiistaina.

Soila Puurtinen

SPR jakaa vuosittain tunnustusta työstä ihmisten yhdenvertaisen kohtelun hyväksi.
SPR jakaa vuosittain tunnustusta työstä ihmisten yhdenvertaisen kohtelun hyväksi.

Suomen Punaisen Ristin jakamat Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustukset kohdistuvat tänä vuonna Kouvolaan.

Palkinto myönnetään vuosittain rasisminvastaisella viikolla yhteisölle, työnantajalle tai yhdistykselle, joka on omassa toiminnassaan rohkeasti ja ennakkoluulottomasti edistänyt kaikkien ihmisten arvostavaa ja yhdenvertaista kohtelua sekä pääsyä osalliseksi suomalaiseen yhteiskuntaan.

SPR Kaakkois-Suomen piiri päätti, että saajia on tänä vuonna poikkeuksellisesti kaksi.

Yhteisöistä palkinnon saa Hymiö Hammaslääkärit -hammaslääkäriasema Kouvolasta, ja henkilönä palkitaan Jaakko Hietsalo, joka on vapaaehtoisena monin tavoin osallistunut Kouvolan vastaanottokeskuksen toimintaan.

Hammaslääkäriasemaa kiitetään avoimesta ja ennakkoluulottomasta palveluasenteesta poikkeuksellisessa tilanteessa, kun uutena asiakasryhmänä olivat Kouvolan vastaanottokeskuksen asiakkaat eli turvapaikanhakijat.

Hietsalo saa tunnustusta aidosta läsnäolosta, kuuntelemisesta, kannustamisesta ja lohduttamisesta. Hänellä on ollut aikaa turvapaikanhakijoille, ja moni nuori on kutsunut häntä isäksi. Hietsalo on ollut mukana toiminnassa alusta saakka, ja hänestä on tullut monen turvapaikanhakijan tai jo oleskeluluvan saaneen ystävä, todetaan palkintoperusteissa.

Punainen Risti on jakanut eri puolilla Suomea Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustuksia rasisminvastaisella viikolla 12 vuoden ajan.

Tunnustukset luovutetaan saajille rasisminvastaisen kampanjan seminaarissa monikulttuurikeskus Saagassa ensi tiistaina.