Kaksi kanaa ja kukko kuolivat navettapalossa Elimäellä — Kun pelastuslaitos saapui paikalle, rakennus roihusi täydessä liekissä

Entinen navetta on muutettu hevostalliksi. Hevoset säästyivät, sillä ne olivat laitumella.

Minna Mänttäri

Kaksi kanaa ja kukko kuolivat navettapalossa Elimäellä — Kun pelastuslaitos saapui paikalle, rakennus roihusi täydessä liekissä

Kaksi kanaa ja yksi kukko kuolivat navettapalossa Elimäellä joulupäivänä. Aamupäivällä syttyneessä palossa ei sattunut henkilövahinkoja, Kymenlaakson pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Asko Rouhiainen kertoo.

Kesolantiellä paloi noin 300-neliöinen entinen navetta, joka on muutettu hevostalliksi. Kun pelastuslaitos saapui paikalle, rakennus oli jo täyden palon vaiheessa.

Tallin hevoset olivat laitumella, joten ne säästyivät tulipalolta.

Vain metrin päässä navetasta on aittarakennus, jonka pelastuslaitos sai säästettyä tulipalolta.

Asuinrakennus on 25 metrin päässä, eikä tuli tarttunut siihenkään.

— Navakka tuuli edesauttoi palon leviämistä, sillä se kävi rakennuksen pitkittäissuuntaan, Rouhiainen kuvaa.

Paikalla oli yhdeksän pelastuslaitoksen yksikköä. Palon syttymissyystä ei ole tietoa. Hälytys palosta Kesolantiellä tuli kello 11.05.

Kello 14 aikaan palo oli sammutettu, mutta Rouhiainen kertoi, että jälkiraivauksessa menee aikaa vielä tunnista kahteen. Rakennuksen mukana paloi kärryjä, rekiä, satuloita sekä muuta ratsastukseen ja raveihin liittyviä tavaroita.

Myös yksi vanhahko traktori jäi liekkeihin.

Paikalla oli palokunnan nosturin lisäksi yksi ulkopuolinen nosturiauto tekemässä raivaustöitä.

Uutisen on lisätty kello 12.35 Rouhiaisen kommentit. Kello 14.11 uutista on päivitetty jälkiraivauksen tilanteella ja lisätty, mitä irtaimistoa palossa tuhioutui.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut