Taas vetyperoksidionnettomuus Kouvolassa: kaksi vaunua suistui kiskoilta ja kaatui Kullasvaarassa — Alue on eristetty eikä vaaraa ole

Edellisen kerran Kouvolan ratapihalla sattui vetyperoksidionnettomuus vuosi sitten.

Mari Koukkula

Taas vetyperoksidionnettomuus Kouvolassa: kaksi vaunua suistui kiskoilta ja kaatui Kullasvaarassa — Alue on eristetty eikä vaaraa ole

Kaksi junanvaunua suistui kiskoilta Kouvolan Kullasvaaran logistiikka-alueella ennen yhdeksää torstai-iltana. Kyydissä oli neljä kontillista vetyperoksidia ja kontit menivät penkalle kyljelleen ja alkoivat vuotaa.

— Otamme ainetta talteen ja pyrimme järjestämään nostoa, kertoi palomestari Juhani Carlson onnettomuuspaikalta illalla.

Carlsonin mukaan onnettomuudesta ei aiheutunut laajempaa vaaraa.

— Välittömän vaaran alue 25 metriä on eristetty eikä tämä aiheuta vaaraa ulkopuolisille. Aine on sellaista, että kaasut eivät ole niin myrkyllisiä. Pyritään saamaan paikalle riittävän järeitä nostureita ja vaunut taas pystyyn.

Kello 22.44 pelastuslaitos tiedotti, että säiliökonteissa on yhä pientä vuotoa, mutta onnettomuudesta ei ole tässä vaiheessa vaaraa ihmisille eikä merkittävää haittaa ympäristölle.

Onnettomuuden syy on toistaiseksi epäselvä.

Vetyperoksidi on syövyttävää ja voi aiheuttaa ärsytysoireita kurkussa ja nielussa.

Edellisen kerran vetyperoksidia meni suuri määrä maahan viime vuoden syyskuussa.

Vetyperoksidiliuoslastissa ollut tavarajuna törmäsi puutavaravaunuihin 21. syyskuuta Kouvolan ratapihalla. Maahan valui noin 11 000 litraa vetyperoksidiliuosta.

Tuolloin onnettomuuden perimmäinen syy oli tutkimuksen mukaan se, ettei vaunujen raiteen muutoksesta ilmoitettu minnekään puutavaravaunun lähdön peruunnuttua iltapäivällä.