Henkkamaukka lähtee Kouvolan keskustasta, kauppakeskus Manskiin haetaan uutta puhtia

Eurokangas muuttaa vaateliikkeen tilalle, mutta toiseen kerrokseen haetaan vuokralaista. Reijo Saksan mukaan kyselyjä on paljon, mutta ei vielä konkretiaa.

Lukas Pearsall

H&M poistuu keskustan katukuvasta jo ennen joulua.
H&M poistuu keskustan katukuvasta jo ennen joulua.

H&M:n Kouvolan keskustan liike lähtee Tapiola-talosta. Sen paikalle katutasoon muuttaa Eurokangas vastapäisen Manski-kauppakeskuksen pohjakerroksesta.

— Muutamme ensi helmikuun alussa, kertoo Eurokankaan myymäläpäällikkö Kirsi Hannikainen.

Hän on tyytyväinen, sillä uudessa tilassa on noin 650 neliötä, mikä on parisensataa neliötä nykyistä enemmän. Myös sijainti paranee, kun liike pääsee katutasoon, kävelykatu Manskin varrelle.

H&M:ltä vapautuva toisen kerroksen noin tuhat neliötä käsittävä tila on vuokrattavissa liike- tai toimistotilaksi. Sinne tehdään uusi sisäänkäynti Hansaan menevästä yhdyskäytävästä. Tiloja vuokraa Lähitapiolan toimitilat-yksikkö.

Keskustan H&M sulkee ovensa joulukuun 19. päivänä. Yritys keskittää Kouvolan toimintansa kauppakeskus Veturiin, jossa se on laajentanut tilojaan ja valikoimaansa sisustustuotteisiin ja kosmetiikkaan. Se vuokrasi viime keväänä Veturista uutta tilaa 500 neliötä.

Manskilla uusi omistaja

Kauppakeskus Manski sai viime kesänä uudeksi omistajaksi kiinteistösijoitusyhtiön Agore Kiinteistöt, joka on perustettu kesäkuussa 2017. Yhtiön omistaa kaksi eläkeyhtiötä: suomalainen Elo ja Ruotsin valtion eläkerahasto AP1.

Agore omistaa tällä hetkellä kymmenen kiinteistöä eri puolilla Suomea, yhteisarvoltaan noin 160 miljoonaa euroa. Agore etsii jatkuvasti uusia kiinteistösijoituskohteita.

Yhtiön operatiivista toimintaa hoitaa Trevian Asset Management. Sen liiketoimintajohtaja Maria Söderman sanoo, että yleisesti ottaen tilanne on Kouvolassa, kuten monissa muissakin kaupunkikeskustoissa haasteellinen.

— Uusi yhtiö haluaa kuitenkin olla aktiivinen toimija keskustojen kehittämistyössä. Se vaatii kaikilta osapuolilta uudistuksia ja panostuksia, hän toteaa.

Remontti vilkastutti kyselyjä

Kaupunkikeskustan kehittämisen asiantuntija Reijo Saksa Kouvolan Kinnosta sanoo, että keskustan liikemaailmassa on tapahtumassa paljon muutoksia.

— Kyselyjä liikehuoneistoista tulee jatkuvasti, viime aikoina kysyntä on huomattavasti vilkastunut. Osa haluaa reuna-alueilta keskemmälle ja osa on kokonaan uusia yrityksiä, Saksa toteaa.

Kysyntää on kasvattanut kävelykadun remontin valmistumisen läheisyys.

Hänen mukaansa vaihtuvuus on normaalia, yrityksiä tulee ja menee koko ajan, mutta nykyisin liikehdintä on erityisen nopeaa.

Kinnossa kartoitetaan keskustan tyhjät liiketilat ja tehdään ne näkyviksi myös verkkosovelluksen avulla.

— Näin saatamme yhteen kysyjän ja tarjoajan mahdollisimman helposti, Saksa sanoo.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut