Satavuotiaan soittokunnat svengasivat Kasarminmäellä — Puolustusvoimien juhlakiertue keräsi puiston täyteen väkeä

Kasarminmäen Rykmentinpuisto täyttyi ihmisistä ja täplittyi piknik-vilteistä, kun Puolustusvoimien satavuotisjuhlan kesäkiertue kävi perjantaina Kouvolassa.

Moises Garibay

Konserttivieraita piknikillä kolmessa sukupolvessa: vasemmalta Eero Elo, Emma Elo, Ella Elo, Aino Soinoja, Päivi Ukkonen, Eevi Elo, Lassi Ukkonen, Iida Soinoja, Sofia Soinoja ja Minna Soinoja.
Konserttivieraita piknikillä kolmessa sukupolvessa: vasemmalta Eero Elo, Emma Elo, Ella Elo, Aino Soinoja, Päivi Ukkonen, Eevi Elo, Lassi Ukkonen, Iida Soinoja, Sofia Soinoja ja Minna Soinoja.

Oman kattauksensa puiston nurmelle olivat asemoineet kouvolalaisten Elojen, Soinojien ja Ukkosten perheet. Kolme sukupolvea odotti konsertin alkua eväitä nauttien.

— Olemme käyneet tässä tapahtumassa jo monena vuonna, mutta nyt ensimmäistä kertaa piknik-meiningillä, Minna Soinoja kertoi.

Muu seurue tuli paikalle vasta tovi ennen konserttia, mutta Päivi ja Lassi Ukkonen olivat olleet jo iltapäivän taistelunäytöstä katsomassa.

— Tapahtuma sopii hyvin Kouvolaan, koska tämä on varuskuntakaupunki. Lisäksi Kasarminmäki puistoineen on oivallinen ympäristö tämänkokoiselle tapahtumalle, Päivi Ukkonen sanoi.

Moises Garibay

Konsertin aloitti Ilmavoimien soittokunta solisteinaan oululaisen The Blackbirds-lauluyhtyeen Tanja Torvikoski, Maria Iivonen ja Kati Hyvärinen.

Moises Garibay

Anne Rämö ja Ari Peltola Kausalasta tulivat viettämään mukavaa iltaa ennestään tuttuun tapahtumaan.

Energistä menoa ja vanhoja tuttuja

Kausalasta ilmaiskonsertin annista nauttimaan saapuneet Anne Rämö ja Ari Peltola eivät hekään olleet ensimmäistä kertaa Puolustusvoimien konsertissa.

— Olemme musiikin suhteen kaikkiruokaisia, joten big band -musiikki kelpaa. Erityisesti odotan varusmiesten ja -naisten showbändiä. Heillä on aina hyvä, energinen meno lavalla, Rämö sanoi.

Rykmentinpuiston lähistöllä Kasarminmäellä asuvalle Pirkko Untolahdelle Puolustusvoimien kesäkiertue on ollut jokavuotinen menokohde MilJazz-tapahtuman ajoista asti.

Moises Garibay

Pirkko Untolahti Kouvolasta kehui Puolustusvoimien kesäkonserttien järjestelyjä erinomaisiksi.

— Musiikki on hyvää, pidän big band -musiikista. Täällä voi tavata vanhoja tuttuja. Kaikin puolin hyvä tapahtuma, joka kuuluu Kouvolan kesään.

Erityistä kiitosta Untolahti antoi tapahtuman järjestelyistä.

— Puitteet ja ympäristö ovat erinomaiset, ja järjestelyt toimivat hienosti. Mitään ei tarvitse kauaa jonottaa, vaan voi nauttia koko illan rennosti.

Puitteet ja ympäristö ovat erinomaiset, ja järjestelyt toimivat hienosti. — Pirkko Untolahti

Kasarminmäellä hyvä konserttiympäristö

Kouvolassa Puolustusvoimien juhlakiertueen musiikista vastasi Ilmavoimien soittokunta yhdessä Rakuunasoittokunnan ja Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan kanssa. Tähtisolistina konsertissa kuultiin Diandraa.

Tapahtuma käynnistyi jo iltapäivällä kalustoesittelyllä ja taistelunäytöksillä. Yleisö pääsi myös tutustumaan muun muassa nykyaikaiseen varusmiespalvelukseen ja naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen.

Varusmiessoittokunnan showbandin valmentaja, kapteeni Henry Perälä kertoi kiertueen sujuneen hyvin.

— Ihmisiä on tullut paljon konsertteihin. Kouvolassa erityistä on mukava, puistomainen ympäristö vanhalla kasarmialueella.

Luetuimmat