Hevonen kuoli Kymi GP-raveissa Kouvolassa — kaatui kiihdytyksen jälkeen radalle

Jussi Lopperi

Hevonen menehtyi Kymi GP -ravien lähdössä kahdeksan. Kuvituskuva ei liity tapahtumaan, vaan on otettu aiemmin päivällä.
Hevonen menehtyi Kymi GP -ravien lähdössä kahdeksan. Kuvituskuva ei liity tapahtumaan, vaan on otettu aiemmin päivällä.

Lauantain Kymi GP-raveissa sattui ikävä välikohtaus, kun päivän kahdeksannessa lähdössä hevonen sai heti lähdön jälkeen sairauskohtauksen ja kaatui kuolleena radalle. Eläinlääkäri oli paikalla lähes välittömästi, mutta Thunder McQueen hevosen auttamiseksi ei ollut tehtävissä mitään.

Aina hevosen kuollessa kilpailutilanteessa sen kuolinsyy selvitetään ruumiinavauksessa. Yleensä kuolinsyy löytyy sydämestä tai suurista verisuonista.

— Thunder McQueen sai todennäköisesti sairauskohtauksen lähdön aikana. Tilanteessa jouduttiin eläinsuojelullisista syistä käyttämään eutanasiaa. Toivomme voimia hevosen taustajoukoille. Hevosen menetteminen on traaginen tapahtuma, raviradan toimitusjohtaja Arto Hytönen pahoittelee tiedotteessa.

Hevosen ohjastaja ja valmentaaja, belgialaissyntyinen Jeroen van Craen oli musertunut nelivuotiaan ruunan menehtymisestä.

Tämän kaltaiset onnettomuudet raveissa ovat harvinaisia, mutta niitä sattuu silloin tällöin. Ravit jatkuivat onnettomuuden jälkeen normaalisti.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.