Pohjoismaiden suurin kahvilaketju avaa kahvilan Veturiin — Meksikolaistyyppinen ravintola Pancho Villa avataan lokakuussa Kouvolaan

Kahvilaketju työllistää Kouvolassa noin kymmenen työntekijää, jotka se aikoo kouluttaa itse.

Katja Juurikko

Kauppakeskus Veturissa avautuu lokakuussa uusia liikkeitä, kun Espresso House ja Pancho Villa avaavat liikkeet Kouvolassa.
Kauppakeskus Veturissa avautuu lokakuussa uusia liikkeitä, kun Espresso House ja Pancho Villa avaavat liikkeet Kouvolassa.

Ruotsalainen kahvilaketju Espresso House avaa lokakuussa kahvilan kauppakeskus Veturiin. Yritys etsii parhaillaan kahvilaan noin kymmentä työntekijää.

200-neliöiseen liiketilaan tulee noin sata asiakaspaikkaa. Espresso Housen -ketjun laajentumissuunnitelmista vastaava Juho Poutiainen kertoo, että kahvilaketju on etsinyt Kouvolasta liiketilaa jo vuodesta 2017 alkaen.

Kova kilpailu ei kahvilaketjua pelota.

— Tiedämme, että Veturissa on laadukkaita muita toimijoita, mutta luotamme että pärjäämme.

Vuonna 1996 perustetulla Espresso House -ketjulla on yli 500 kahvilaa Pohjoismaissa ja Saksassa.

Veturissa ei vielä ylitarjontaa kahviloista ja ravintoloista

Meksikolaistyyppistä ruokaa tarjoava franchising-ketju Pancho Villa avaa niin ikään Veturiin ravintolan lokakuussa. Ravintola Pancho Villaa kuvaillaan koko perheen ruokaravintolaksi A-oikeuksin. Ensimmäinen Pancho Villa avattiin Tampereelle vuonna 2001. Nykyään ketjuun kuuluu 29 ravintolaa.

Veturin kauppakeskusjohtajan Jari Koistisen mukaan uudet yritykset mahtuvat Veturiin hyvin eikä ravintoloista ja kahviloista ole vielä ylitarjontaa.

— Veturissa ravintola- ja kahvilatarjonta ei ehkä ole tähän mennessä ollut niin suurta kuin muualla. Vastaamme tässä asiakkaiden kysyntään ja toiveisiin.
Koistinen kertoo, että kahvilat ja ravintolat ovat maailmanlaajuisesti kauppakeskuksien eniten kasvava toimiala. Hänen mukaan Suomessakin syödään ulkona ja istuskellaan kahviloissa enemmän kuin ennen.

— Myös meidän tulee reagoida tähän kehitykseen. Olemme iloisia, että pystymme vastaamaan asiakkaidemme toiveisiin näiden kahden toimijan saamisesta Kouvolaan ja Veturiin, Koistinen kertoo.