Kuolleesta villisiasta saa sadan euron löytöpalkkion

Raimo eerola

Mikäli metsässä samoillessaan löytää kuolleen villisian, siihen ei pidä kaupungineläinlääkärin Marko Finnen mukaan mennä koskemaan. Jos liikkeellä on koiran kanssa, ei koiraa pidä päästä haistelemaan villisikaa.

— Tärkeintä on tehdä villisiasta ilmoitus kunnan tai läänin eläinlääkärille. Evira maksaa sadan euron löytöpalkkion siasta, Finne kertoo.

Evira tutkii kuolleen villisian ja hautaa sen niille sijoilleen maaston salliessa. Villisikaa ei saa haudata liian lähelle vesistöä tai kaivoja.

Finnen mukaan kuollutta eläintä ei kannata mennä siirtelemään edes hanskat kädessä. Kuolleesta eläimestä voi löytyä muitakin ihmiselle haitallisia bakteereja.

— Ihmisille kuollut eläin ei usein ole vaarallinen. Ruhossa saattaa olla muun muassa brucella-bakteeria, joka voi aiheuttaa infektion vastustuskyvyn ollessa matalalla.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.