Kouvolan jäähallin korjaus loppusuoralla — Pääsisäänkäynti käytössä KooKoo—SaiPa-pelissä

Rakennusurakan kokonaissumma on 971 000 euroa.

Jussi Lopperi

Jäähallin kunnostustyöt aloitettiin huhtikuussa valtuuston päätettyä lisämäärärahasta. Kuva elokuun puolivälistä.

Kouvolan jäähallin pihakannen ja pääsisäänkäynnin korjaustöissä on päästy harjannostajaisvaiheeseen, ja kaikki tilat valmistuvat lokakuussa. Pääsisäänkäynti ja lipunmyynti tulevat rakennuttajien mukaan olemaan käytössä jo 14. syyskuuta, jolloin KooKoo aloittaa Liigan runkosarjan pelaamalla SaiPaa vastaan.

Hallin kärsimien kosteusvaurioiden laajuus paljastui tutkimuksissa vuoden 2017 keväällä. Pihakannen käännetyn katon rakenteet olivat pettäneet ja vettyneet pahasti. Kosteus oli imeytynyt myös aulatilan alle.

Korjaustöissä pihakansi on avattu koko alueeltaan. Kannesta purettiin asfaltti ja vettyneet eristekerrokset aina kantavaan laatastoon asti. Tilalle laitetaan uudet eristekerrokset ja pihakiveys. Pääsisäänkäynnin märkä lattia on uusittu.

Lipunmyyntipistettä ja keittiötä laajennetaan palvelun tehostamiseksi.
Korjaustöitä laajennettiin alkuperäisestä suunnitelmasta, kun esimerkiksi paini- ja voimailusalien lattioista paljastui kosteusvaurioita.

Rakennusurakan kokonaissumma ilman lisä- ja muutostöitä on 971 000 euroa. Lisäksi tulee kustannuksia muun muassa lämpö- ja sähkötöistä. Kouvolan kaupunginvaltuusto myönsi hankkeelle 1 150 000 euron lisämäärärahan huhtikuussa. Työt alkoivat heti sen jälkeen.

Jäähalli on ollut koko työmaan ajan normaalisti auki, mutta sen pääsisäänkäynti on ollut poissa käytöstä. Kosteudesta kärsineitä tiloja on suljettu tilapäisesti remontin aikana.

Kunnostuksen rakennuttajana oli Kouvolan kaupungin tilapalvelut ja pääurakoitsijana Kymenlaakson Rakennus.