Vahvan paluun tehnyt KooKoo-vahti Järvenpää: Eroa on kuin taivaalla ja helvetillä

Jussi Lopperi

Juha Järvenpää torjui vuorokauden sisällä 57 SaiPa-laukausta. Vahvan paluun loukaantumisen jälkeen tehnyt Järvenpää teki lauantaina tyhjäksi myös Lasse Lappalaisen maalintekoyrityksen.
Juha Järvenpää torjui vuorokauden sisällä 57 SaiPa-laukausta. Vahvan paluun loukaantumisen jälkeen tehnyt Järvenpää teki lauantaina tyhjäksi myös Lasse Lappalaisen maalintekoyrityksen.

Eroa on kuin taivaalla ja helvetillä. KooKoon maalille vahvan paluun tehnyt Juha Järvenpää puki tuohon yhteen lauseeseen omat tunnelmansa Kouvolan jäähallin pukuhuonekäytävällä lauantai-iltana. KooKoo oli juuri lyönyt SaiPan 4—2 (1—0, 2—0, 1—2) ja vienyt kauden toisenkin Kaakon derbyn.

— Ei sitä oikein osaa edes pukea sanoiksi. Viime kaudella ei paljon hymyilyttänyt. Nyt tuntuu että oikea sävel on löytynyt, ja vielä kreivin aikaan, kuvaili Järvenpää ja kuulosti yhtäaikaa iloiselta ja liikuttuneelta.

Järvenpään viime kausi oli yhtä helvettiä. Harjoituspelissä loukkaantunut maalivahti oli sivussa koko talven.

Nyt näyttää paljon valoisammalta. KooKoo ryösti SaiPalta kuusi liigapistettä vuorokauden sisällä.

Järvenpää ehti perjantaina ja lauantaina kiekon eteen 57 kertaa, eikä oman selän taakse uponnut kuin kolme kiekkoa. Lappeenrantalaismaaliin KooKoo sen sijaan latoi kumilätkän 11 kertaa.

— Peli tuntuu ja näyttää hyvältä, niin itsellä kun joukkueellakin. Vääntö oli kova, mutta tällaisia kamppailupelejä on mukava pelata.

”Aika monta peliä on vielä jäljellä”

Kauden toinen Kaakon derby oli melkein vastakohta perjantaiselle. Sumulaaksoon SaiPa tuli heti alusta asti taistellen. KooKoon kahdessa erässä hankkima johto kantoi kuitenkin loppuun asti.

— SaiPa tuli kovaa, mutta pystyimme hyvin vastaamaan. Ensimmäisessä erässä kamppailuvalmius ei ehkä ollut paras mahdollinen, mutta lopun rytmitimme peliä hyvin, ruoti KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola.

Tuokkola myönsi kahden SaiPa-voiton merkityksen olevan joukkueelle melkoinen.

— Aika monta peliä on vielä jäljellä, joten ei paukutella siitä liikaa henkseleitä, toppuutteli Tuokkola.

Perjantaina SaiPan Cody Kunykin teloma Michael Keränen ei pelannut lauantaina. Kaksi maalia avauspelissä viimeistelleen hyökkääjän kuntoa Tuokkola ei kuitenkaan kommentoinut.

— Maanantaina ollaan sen suhteen taas viisaampia.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.