Kymenlaakso sai valtiolta alle puolet pyytämistään sote-valinnanvapauskokeilun rahoista — Carea saattaa joutua kaivamaan rahaa tietojärjestelmiin omasta pussista

Carean toimitusjohtajan Annikki Niirasen mukaan Kouvolan, Kotkan, Haminan ja Carean on nyt mietittävä, hakevatko ne ministeriöltä lisää rahaa uudessa haussa ja maksetaanko osa tietojärjestelmäkustannuksista Carean kassasta.

Katja Juurikko

Carean toimitusjohtajan Annikki Niirasen mukaan sote-palvelujen valinnanvapauskokeilun suunnittelu alkaa heinäkuussa, jos eduskunta hyväksyy valinnanvapauslain kesällä. Arkistokuva vuodelta 2016.

Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt Kymenlaaksolle sote-palvelujen valinnanvapauskokeiluun 8 miljoonaa euroa. Kymenlaakso haki kokeiluun vajaan 17,3 miljoonan euron valtionavustusta heinäkuusta 2018 vuoden 2020 loppuun.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet