Harri Helmisen kollegalla on luottamustehtävien hoitoa jopa 51 tuntia viikossa

Kotkassa sekä kaupunginhallituksen että -valtuuston puheenjohtajat hoitavat tehtäviään puolipäiväisinä.

Kimmo Seppälä

Kotkan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Nina Brask sanoo, että luottamustehtävien hoitoon menee viikoittain keskimäärin 38—40 tuntia.
Kotkan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Nina Brask sanoo, että luottamustehtävien hoitoon menee viikoittain keskimäärin 38—40 tuntia.

Kouvolassa on käsittelyssä parasta aikaa hallintosäännön päivitysluonnos.

Esityksessä valtuuston ja hallituksen puheenjohtajilla olisi mahdollisuus siirtyä päätoimisiksi tai osa-aikaisiksi luottamushenkilöiksi.

Kouvolan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Harri Helminen (sd.) on jo ilmoittanut halustaan siirtyä osa-aikaiseksi.

Kotkan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Nina Brask (sd.) on hoitanut tehtävää puolipäiväisenä kesäkuun alusta alkaen.

— Viime kaudella olin valtuuston puheenjohtaja, ja siinäkin tehtävässä työmäärä oli kohtuuton.

Brask sanoo, että puolipäiväisyys on vaikuttanut hyvällä tavalla tehtävän hoitoon. Hän sanoo, että kahdeksan tunnin ansiotyötä ja täysipainoista puheenjohtajan tehtävän hoitoa on mahdotonta yhdistää.

— Valtuuston puheenjohtajana minulla oli oma ajankäytön seuranta: ensin päivät töissä ja sitten yötä myöten juoksemassa erilaisissa kokouksissa ja tilaisuuksissa. Ei sellainen ole tarkoituksenmukaista eikä järkevää työnantajaa, kaupunkia eikä itseäkään kohtaan.

Hän sanoo tekevänsä luottamustehtävään liittyviä töitä keskimäärin 38—40 tuntia viikossa. Viime viikon 51 tuntia oli poikkeuksellisen kiireinen viikko.

— Puolipäiväisyys ei riitä, vaan käytännössä teen täyttä päivää.

Kotkan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Marika Kirjavainen (kok.) hoitaa tehtäväänsä Braskin tavoin puolipäiväisenä

— Tämä järjestelmä on sopinut itselleni hyvin. Viime kaudella en lähtenyt tavoittelemaankaan kaupunginhallituksen puheenjohtajan paikkaa, koska katsoin, ettei tehtävää ole mitään mahdollisuuksia hoitaa. Työmäärä on niin suuri ja palkkio niin pieni.

Yrittäjänä leipänsä tienaava Kirjavainen sanoo, että osa-aikaisuus antaa entistä paremmat mahdollisuudet myös yrittäjille osallistua luottamustehtävien hoitoon.

Kotkan kaupungin palkkiosäännön mukaan valtuuston ja hallituksen puheenjohtajien palkkio on päätoimisesta tehtävän hoidosta 4 500 euroa kuukaudessa ja puolipäiväisestä tehtävän hoidosta 2 250 euroa kuukaudessa.

Sekä Brask että Kirjavainen saavat puolipäiväisinä 2 250 euron kuukausikorvauksen.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Uusimmat uutiset