Leo Jokela loisti Komisario Palmu -elokuvissa — Asko Alanen kertoo arvostetusta näyttelijästä Iitin kirjastossa

Asko Alanen työskentelee sarjakuvien parissa sekä kirjoittaa musiikki- ja elokuvajuttuja lehtiin.

Tamperelainen Asko Alanen kertoo tiistaina Iitin kirjastossa näyttelijä Leo Jokelan urasta (1927—1975). Häneltä ilmestyi viime vuonna kirja Leo Jokela — vaatimaton sivuosien sankari (Paasilinna).

Kirjoittajan mukaan teoksen nimi kuvaa osuvasti arvostettua näyttelijää.

— Hän oli hiljainen ihminen, joka teki paljon töitä ja oli monipuolinen siinä, mitä teki. Hän esiintyi teatterissa, elokuvissa, televisiossa, radiossa, soolokeikoilla ja levytti joitain kappaleita.

Alanen tutustui näyttelijään jo lapsena, sillä hänen lapsuudenkodissaan katsottiin Komisario Palmu -elokuvia, joissa Jokela esittää etsivä Kokkia. Alasen mielestä rooli oli täysosuma.

— Yhden parhaimmista rooleistaan hän tekee elokuvassa Rakkaus alkaa aamuyöstä (1966). Hän esittää siinä tuuliajolla olevan nuorukaisen setää, kauppapuutarhuria, joka jakelee viisauksia.

Asko Alanen puhuu näyttelijä Leo Jokelasta Iitin kirjastossa 14.2. kello 17.30.

Lue lisää päivän lehdestä tai Kouvolan Sanomien mobiilisovelluksesta.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.