Kymenlaakson Sähkö ja KSS Verkko kehottavat varautumaan sähkökatkoksiin — Viikonlopuksi luvattu lumisade lisää puiden lumikuormaa, joka rasittaa erityisesti Iitissä ja Valkealassa

Katja Juurikko

Tykkylumi rasittaa niin sähköjohtoja kuin puiden oksiakin.
Tykkylumi rasittaa niin sähköjohtoja kuin puiden oksiakin.

Sähköyhtiöt kehottavat varautumaan tulevana viikonloppuna sähkökatkoksiin. Puihin on kertynyt runsaasti lumikuormaa, eikä tilanteeseen ole tulossa helpotusta lähipäivinä, Kymenlaakson Sähkösta viestitään.

Sunnuntaille ja maanantaille on luvattu runsaita lumisateita, mikä voi lisätä häiriöitä sähkönjakelussa. Lumikuormaa lisää entisestään sään mahdollinen kääntyminen suojalle.

Yhtiöt ovat nostaneet valmiuttaan

KSS Verkon mukaan lumikuormaa on merkittävästi erityisesti Iitissä ja Valkealassa. Kymenlaakson Sähköverkosta arvioidaan vikojen painottuvan jakelualueen itäosiin, Kouvola-Kotka linjan itäpuolelle.

— Myös ennakoivaa työtä on tehty ja lumikuormatilannetta on jo selvitetty muun muassa helikopterilentojen avulla, KSOY:n viestinnästä kerrotaan.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Ennakoivaa työtä on tehty myös KSS Verkon alueella, jossa linjoille vaarallisia puita on poistettu. Molemmat yhtiöt ovat nostaneet valmiuttaan viikonlopuksi.

— Meillä on useita työryhmiä valmiina liikkumaan erikoiskalustolla mahdollisille vikapaikoille. Lisäksi helikopteri lähtee maanantaina sään salliessa tarkistamaan linjoja, KSS Verkko Oy:stä viestitään.

Ilmoitus päivystykseen

Vikapaikoista kannattaa ilmoittaa Kymenlaakson Sähkön päivystysnumeroon 05 7780 222 tai KSS Verkon päivystysnumeroon 05 885 1800.

Sähkölinjoille kaatuneisiin puihin ei tule itse koskea eikä puita tule omatoimisesti ryhtyä poistamaan sähkölinjan päältä. Myöskään maassa oleviin sähköjohtoihin ei saa koskea hengenvaaran vuoksi.

Sähkönjakelun tilannetta voi seurata reaaliajassa Kymenlaakson Sähkön sekä KSS Verkon nettisivuilla.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Luetuimmat