Koronapandemia nosti lähiretkeilykohteiden suosiota: Repoveden kansallispuiston kävijämäärä tuplaantui viime vuoteen nähden – "Tiesimme, että kasvua tulee paljon"

Puistonjohtaja Matti Hovi uskoo, että kokonaiskävijämäärä nousee tänä vuonna yli 200 000 käynnin.

Katja Juurikko

Kansallispuistojen palveluille on ollut kysyntää korona-aikana. Arkistokuva keväältä.
Kansallispuistojen palveluille on ollut kysyntää korona-aikana. Arkistokuva keväältä.

Koronakevät nosti lähiretkeilykohteiden suosion Suomessa ennen näkemättömiin lukemiin, selviää Metsähallituksen tiedotteesta.

Suomalaiset lisäsivät kesällä kotimaan matkailua ja kansallispuistojen palveluille on ollut runsaasti kysyntää.

Repoveden kansallispuistossa kävijämäärät ovat tuplaantuneet viime vuodesta.

Viime vuonna tammi-heinäkuun aikana Repoveden kansallispuistossa tehtiin 70 500 käyntiä, kun tänä vuonna heinäkuuhun mennessä kansallispuistossa oli tehty 140 000 käyntiä.

Koronapandemian ja kotimaan matkailun lisäksi Repoveden kansallispuiston uusi silta oli yksi syy puiston käyntimääräennätyksiin.

– Tiesimme, että kasvua tulee paljon. Viime vuonna suurimman osan vuodesta siltaa ei ollut käytössä ja selkeä ennuste oli, että kävijämäärät nousevat. Sen lisäksi tuli koronan vaikutus, mikä oli siihen päälle yllätys, sanoo puistonjohtaja Matti Hovi Metsähallitukselta.

Hovin arvion mukaan koko vuoden kävijämäärä tulee näillä näkymin kipuamaan yli 200 000 käyntiin tänä vuonna. Viime vuonna kokonaiskävijämäärä oli Hovin mukaan noin 130 000.

Hovi epäilee, että kasvu hidastuu ensi vuonna.

– Toisaalta jos koronan poikkeustilanne ja matkailu kotimaassa jatkuu, tuo se varmasti Repovedelle reippaasti kävijöitä myös ensi vuonna.