Kouvolan kaupungintalo remonttiin, jotta tekniikka- ja ympäristöpalvelujen väki mahtuu siirtymään Kuusankoskelta Kouvolaan

Remontin kustannusarvio on miljoona euroa.

Katja Juurikko

Kaupungintalon työtilat tiivistyvät, kun Kuusankosken Tekniikka- ja ympäristötalon henkilöstö siirtyy vaiheittain kaupungintalolle.
Kaupungintalon työtilat tiivistyvät, kun Kuusankosken Tekniikka- ja ympäristötalon henkilöstö siirtyy vaiheittain kaupungintalolle.

Kouvolan kaupunginhallitus näytti maanantai-iltana vihreää valoa kaupungintalon muutos- ja korjaustöiden hankesuunnitelmalle. Hallitus hyväksyi suunnitelman sillä edellytyksellä, että tilapalveluilla on ensi vuonna käytössään noin miljoonan euron määräraha kaupungintalon tilauudistukseen.

Investointi on huomioitu ensi vuoden talousarviossa, jonka valtuusto hyväksyy 7. joulukuuta. Talousarvioesityksessä on jyvitetty 600 000 euroa ensi vuodelle ja 400 000 euroa vuodelle 2022.

Kaupungintaloon aiotaan keskittää Kuusankosken Tekniikka- ja ympäristötalon toiminnot. Keskittämisen on arvioitu tehostavan toimintaa.

Muutos- ja korjaustyöt aiotaan toteuttaa jaettuna urakkana. Muutostyöt tehdään vaiheittain niin, että tiloja otetaan käyttöön alueittain.

Tilapalvelut aikoo aloittaa Tekniikka- ja ympäristötalon jatkokäytön suunnittelun nyt, kun kaupunginhallitus hyväksyi hankesuunnitelman.