THL: Neljä uutta koronavirustartuntaa Kymenlaaksossa maanantaina – Niistä yksi on Kouvolassa

Kymenlaaksossa koronavirustilanne on Kymsoten arvion perusteella edelleen perustason vaiheessa. Viikonlopun aikana Kymenlaaksossa on todettu yhteensä 27 uutta koronavirustartuntaa.

Timo Mustalampi

Koronavirustartuntojen määrä on kääntynyt nousuun Kouvolassa.
Koronavirustartuntojen määrä on kääntynyt nousuun Kouvolassa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL kertoi maanantaina, että Kouvolassa on sunnuntain jälkeen todettu yksi uusi koronavirustartunta. Kouvolassa keväästä lähtien todettujen tartuntojen määrä oli maanantaina 83. Kymenlaaksossa virustartuntojen määrä nousi THL:n mukaan neljällä. Kolme uutta virustartuntaa todettiin Kotkassa. Siellä tartuntojen kokonaismäärä oli maanantaina 56. Haminassa tartuntamäärä oli 17.

Päivi Virta-Salo

6712625.jpg

Kymenlaaksossa on todettu maanantaihin mennessä yhteensä 156 koronavirustartuntaa, Kymsote kertoi maanantaina julkaisemassaan tiedotteessa. Kymenlaaksossa varmistui neljä uutta tartuntaa sunnuntaina. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä yksi koronaviruspotilas. Kymsotessa tehdään kaikista uusista todetuista tartunnoista tartuntaketjujen selvitys.

Viime viikonlopun aikana Kymenlaakson alueella on todettu yhteensä 27 uutta koronavirustartuntaa. Uudet tartunnat liittyvät aiemmin todettuihin tartuntaketjuihin.

Viruksen ilmaantuvuusluku oli maanantain THL:n mukaan Kymenlaaksossa 34,8. Ilmaantuvuus kuvaa tapausten määrää kahden viikon aikana 100 000 asukasta kohden. Kymenlaaksossa koronavirustilanne on Kymsoten arvion perusteella edelleen perustason vaiheessa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL kertoi sunnuntaina, että Kouvolassa todettiin lauantain jälkeen 17 uutta tartuntaa. Se oli tähän mennessä suurin raportoitujen tartuntojen vuorokausimäärä Kymenlaaksossa koronapandemian aikana.

Koronavirusnäytteitä on tutkittu Kymsoten alueella maaliskuun alusta maanantaihin 23 474. Sairaanhoitopiirin alueella koronanäytteitä otettiin 19.–26. lokakuuta 2 023 kappaletta.

THL julkaisee varmistetuista tapauksista kuntakohtaisia tietoja koronakartta-palvelussaan. Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. Eroavuuksien pääasiallinen syy on, että THL:n tilaistoissa näkyy sellaisia tapauksia, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa. Katso täältä Kymsoten tartuntataulukko.

Uutiseen lisätty Kymsoten antamat tiedot kello 13.16 ja kello 13.58 sekä lisätty grafiikka.

Luetuimmat