Hyvinvointiala kiinnosti — Yli 4000 haki Kaakkois-Suomen ammattikorkeakouluun

Katja Juurikko

Hyvinvointiala kiinnosti — Yli 4000 haki Kaakkois-Suomen ammattikorkeakouluun

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakouluun haki keskiviikkona päättyneessä yhteishaussa 4078 hakijaa, joista 1718 oli ensisijaisia.

Ensisijaisten hakijoiden määrä kasvoi syksyyn 2017 verrattuna 22 prosenttia.

Syksyn haun ja Xamkin historian vetovoimaisin oli päivätoteutuksena järjestettävä englanninkielinen Wellbeing Management -koulutus Mikkelissä, josta valmistuu tutkintonimikkeellä Bachelor of Business Administration. Ensisijaisia hakijoita oli peräti 11,24 aloituspaikkaa kohden. Hakijoita oli yhteensä 415, joista 281 ensisijaisia.

Tämän uuden tradenomikoulutuksen keskiössä on Saimaa Stadiumin Active Life Lab ja sen tutkimustoiminta. Valmistuneet kehittävät ja toteuttavat dataan perustuvia hyvinvointipalveluja huipputeknologian avulla.

Xamkissa oli tarjolla yhteensä 625 aloituspaikkaa Kotkan, Kouvolan, Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilta. Hakukohteina oli 19 suomenkielistä ja 2 englanninkielistä ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta sekä päivä- että monimuotototeutuksina.

Xamkin vetovoima eli ensisijaisten hakemusten määrä aloituspaikkaa kohden oli 2,75. Siinä on kasvua viime syksystä 17,5 prosenttia.

— Tämän syksyn haussa saimme kiitettävästi hakijoita, etenkin ensisijaisten hakijoiden määrän kasvu ilahduttaa. Myös hakijoiden kokonaismäärä kasvoi yli 500 hakijalla syksystä 2017. Wellbeing  Managementin vetovoimaennätyksen lisäksi useat koulutukset eri kampuksilla lisäsivät hakijamääriään viime syksyyn verrattuna, esimerkiksi Kouvolassa monimuotona toteutettava palvelumuotoilu, kertoo rehtori Heikki Saastamoinen.

Haussa olleista koulutuksista seitsemällä oli enemmän kuin kolme ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohden (alla lista). Viisi suosituinta koulutusta liittyy eri tavoin sosiaali- ja terveysalaan.

Mikkeli

Bachelor of Business Administration, Wellbeing Management, päiväopinnot (vetovoima 11,24)
Sosionomi (AMK), monimuoto-opinnot (vetovoima 7,23)

Kotka

Sosionomi (AMK), monimuoto-opinnot (vetovoima 6,33)
Ensihoitaja (AMK), päiväopinnot (vetovoima 4,17)

Kouvola

Yhteisöpedagogi (AMK), monimuoto-opinnot (vetovoima 3,8)
Muotoilija (AMK), palvelumuotoilu, monimuoto-opinnot (vetovoima 3,76)
Bachelor of Culture and Arts, Game Design, monimuoto-opinnot (vetovoima 3,35)

Valintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 29.11.2018 ja opiskelu alkaa tammikuussa 2019.