Ari Vallin: ”Me pelattiin hemmetin hyvää play off -lätkää”

Lukas Pearsall

KooKoon kokeneella puolustajalla Ari Vallinilla (oikealla) oli kauden viimeisen ottelun jälkeen tyhjä olo. Niin oli varmasti myös Ryan O’Connorillakin.
KooKoon kokeneella puolustajalla Ari Vallinilla (oikealla) oli kauden viimeisen ottelun jälkeen tyhjä olo. Niin oli varmasti myös Ryan O’Connorillakin.

KooKoo-kapteeni Ari Vallin muisteli ottelun jälkeen, että viimeksi kesäloma on koittanut näin aikaisin keväällä 2001.

— Tyhjä olo, eikä jatkostakaan oikein tietoa. Nyt vetäydytään vähäksi aikaa mökille. Katsellaan vähän uraa taaksepäin ja mietitään tulevaa, pohti Vallin oraakkelimaisesti Hakametsän pukuhuonekäytävällä.

Kapteeni oli kuitenkin tyytyväinen joukkueen kauteen, joka päättyi vähän liian aikaisin ja aivan liian lähelle pudotuspelipaikkaa. Vain kruunu jäi puuttumaan.

— Alussa lähdetiin siitä, että meillä on uskottava liigajoukkue. Pystyttiin voittamaan paljon pelejä. Joukkue ei ollut sellainen, millä taistellaan mestaruudesta, mutta pitää arvostaa sitä työnteon määrää mitä tehtiin.

Vallin myönsi, että oma käsitys KooKoon joukkueesta muuttui kauden edetessä ja uskottavuuden kasvaessa.

— Tulin kokemattomaan joukkueeseen, mutta se kuinka kypsästi me tämä loppu pelattiin…

Vallin totesi, että KooKoo puursi omia pudotuspelejään jo runkosarjan viimeiset neljä viikkoa.

— Toiselle kierrokselle ei päästy, mutta me pelattiin hemmetin hyvää play off -lätkää. Kypsää peliä.

Kypsyyteen pääseminen vaati kuitenkin omat virheensä.

— Muutaman kerran meidät yllätettiin housut kintuissa. Hävittiin isoilla numeroilla. Lopussa osoitettiin, että niistä on kasvettu ja meistä tuli taisteleva joukkue.

Vallin uskoo, että KooKoon debyyttikausi liigassa tuo lisää virtaa joukkueelle, jonka runko säilyy hyvin kasassa.

— KooKoolla ei ole ensi vuonna mitään muuta tavoitetta kuin pudotuspelit. Se tästä pitää ottaa opiksi, että kauden kaikki pisteet ovat hemmetin tärkeitä. | TIMO RANTA

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.