Kouvolasta lähetetään verkkoon videolähetystä asuntomessujen ajan yötä päivää, kymmeniä kameroita on sijoiteltu ympäri Kouvolaa — Kouvola Live yrittää muuttaa asenteita

Kouvolan keskustaan ja asuntomessualueelle tulee jättikokoisia näyttöjä, joista livelähetystä voi seurata verkon lisäksi. Kaikki materiaali tallennetaan Youtubeen, josta lähetyksiä voi katsoa myös myöhemmin uudelleen.

Noora Vilamaa

Kävelykatu Manskille tulee suuret videonäytöt, joista voi mainoksien ohessa seurata Kouvola Liveä.
Kävelykatu Manskille tulee suuret videonäytöt, joista voi mainoksien ohessa seurata Kouvola Liveä.

Kymmenet robottiohjattavat kamerat seuraavat herkeämättä kaupungin tapahtumia asuntomessujen ajan. Kaupunginjohtaja Marita Toikan ajatus siitä, miten asuntomessutunnelma saataisiin välitettyä messualueelta muuallekin Kouvolaan, on paisunut valtavaksi multimediaprojektiksi.

Kouvolaan on asennettu lukuisia verkon välityksellä ohjattavia kameroita asuntomessualueelle, Pohjola-talo katolle, juna-asemalle ja kävelykatu Manskille, mutta myös yllätyksellisempiin paikkoihin, kuten Kymen Paviljongin eläinpihalle. Kamerat välittävät elävää kuvaa vuorokauden ympäri.

Kouvola Liveä tekee myös kolme liikkuvaa yksikköä, joissa on Visit Kouvolan tiimiläisiä ja verkkomedia Kaikumedian väkeä haastattelijoina. He käyvät tekemässä lähetystä tapahtumissa, yrityksissä ja luontokohteissa.

Robottikameroita etäohjataan verkon välityksellä, mutta ne voidaan myös esimerkiksi öiden ajaksi ohjelmoida tekemään tiettyä kuvausreittiä.

Reijo Saksa: Kouvola on edelläkävijä

Kaupunkikeskustan kehittämisen asiantuntija Reijo Saksa Kouvolan kehitysyhtiö Kinnosta kertoo, että vastaavanlaista ei välttämättä ole Suomessa koskaan kokeiltu. Saksa toimii Kouvola Liven päätoimittajana.

— Tämä on haastava kokeilu. Kouvola on siinä mielessä nykyteknologian edelläkävijä, että lähetystä tuottavalla Datasafe oy:llä kuituteknologiaa ympäri Kouvolaa. Sen ansiosta teräväpiirtokuvaa voidaan lähettää suorana eri puolilta kaupunkia.

Katja Juurikko

Videokuvaa Kouvolasta lähetetään ympäri vuorokauden.
Videokuvaa Kouvolasta lähetetään ympäri vuorokauden.

Testilähetystä voi seurata jo nyt

Manskin rautatieaseman puoleiseen päähän sekä asuntomessualueelle rakennetaan suuret videonäytöt, joista lähetystä voi seurata. Lisäksi lähetystä voi seurata keskustan liiketilojen ikkunoiden videonäytöiltä sekä verkossa osoitteessa kouvola.live.

Asuntomessujen asukasareenalla järjestettäviä tapahtumia pääsee seuraamaan lähetyksen välityksellä. Saksan mukaan Kouvola Liven tiimi yrittää myös ehtiä saada asuntomessuilla esiintyviltä esiintyjiltä luvat, että myös asuntomessujen konsertteja voitaisiin esittää suorana verkkoon.

Tavoitteena muuttaa mielikuvia Kouvolasta

Saksa kertoo, että Kouvola Liven tarkoituksena on esitellä asuntomessuja, Kouvolaa, kouvolalaisia yrityksiä, tapahtumia ja paikkoja laajalti niin kouvolalaisille kuin asuntomessuvieraillekin. Tarkoituksena on vaikuttaa mielikuvaan, mikä ihmisillä on Kouvolasta.

— Tässä testataan, voidaanko tällaisella tavalla parantaa kaupunkikuvaa ja edistää elinkeinoelämää.

Lähetystä ohjataan sekä keskustassa sijaitsevasta päälähetysyksiköstä sekä asuntomessualueella olevasta studiosta.

Kauempaa kuvatun live-lähetyksen lisäksi Kouvola Livessä nähdään etukäteen tehtyjä haastatteluja, yritysesittelyjä ja live-haastatteluja. Messujen jälkeen järjestelmä puretaan, mutta jos kokemukset osoittautuvat hyväksi, sitä aiotaan hyödyntää tulevaisuudessa muissakin yleisötapahtumissa.

Kouvola Live käynnistyy perjantaina 12.7. kello 10 ja jatkuu asuntomessujen ajan, testilähetystä voi seurata jo nyt.

Jutun otsikkoa muutettu 15.7. kello 7.54. Poistettu maininta testivideosta.

Luetuimmat