Valtatie 12:lla alkaa olla valmista — Tillolan ja Keltin väli on edennyt aikataulussa

Pieniä viimeistelytöitä voi jäädä joulukuun puolelle, projektipäällikkö Jetro Matilainen sanoo.

Jetro Matilainen

Valtatie 12:lla on jäljellä enää pieniä alueita, joita päällystetään.
Valtatie 12:lla on jäljellä enää pieniä alueita, joita päällystetään.

Vuosi sitten keväällä alkanut Väyläviraston työmaa Tillolan ja Keltin välillä alkaa olla viittä vailla valmis. Työt ovat edenneet valtatie 12:lla aikataulussa. Marraskuun loppuun mennessä kaiken pitäisi olla valmiina.

— Joitakin pieniä viimeistelytöitä voi vielä jäädä joulukuun puolelle, projektipäällikkö Jetro Matilainen sanoo.

Aivan ongelmitta tietyömaa ei ole sujunut. Valtatie on vilkkaasti liikennöity: Päivittäin Kouvolasta Lahteen kulkee valtatietä 7000—8000 ajoneuvoa. Liikenteestä raskaiden ajoneuvojen osuus on huomattavan suuri.

Tillolan ja Keltin välillä hankaluuksia aiheuttivat myös olosuhteet, joita ei suunnittelussa otettu huomioon.

— Sähkö- ja telejohtojen siirtojen kanssa kävimme kriittisellä polulla. Nekin saatiin tehtyä lopulta ilman projektin viivästymistä.

Matkan varrella myös yksi silloista jouduttiin tekemään uusiksi. Syynä oli se, ettei sillan eristys syystä tai toisesta toiminut, vaan alkoi kuplia. Urakoitsija avasi sillan ja eristys tehtiin uudelleen.

Valtatielle rakennettiin keskikaiteellinen ohituskaistatieosuus ja sen rinnalle uusi rinnakkaistie. Kymiringin kohdalle tuli eritasoliittymä. Kouvolassa Keltin eritasoliittymän sujuvuutta on parannettu uusilla rampeilla.

Hankkeen kustannusarvio oli 17,2 miljoonaa euroa, josta valtion osuus on 14 miljoonaa. Kuntien sekä johto- ja laiteomistajien osuus on 3,2 miljoonaa euroa. Pysyttiinkö tiehankkeessa budjetissa vai ei, se selviää Matilaisen mukaan loppuselvitysten jälkeen.