Poliisi ei aloita tutkintaa Iitin ensihoidon yöpäivystyksen lakkauttamisesta

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän hallituksen päätöksestä on jätetty kaksi valitusta Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen.

Katja Juurikko

Iitin ensihoidon yöpäivystys lakkautettiin toukokuusta syyskuun loppupuolelle asti. Hyvinvointiyhtymän hallituksen päätöstä puidaan Hämeenlinnan hallinto-oikeudessa, jonne on jätetty kaksi valitusta.
Iitin ensihoidon yöpäivystys lakkautettiin toukokuusta syyskuun loppupuolelle asti. Hyvinvointiyhtymän hallituksen päätöstä puidaan Hämeenlinnan hallinto-oikeudessa, jonne on jätetty kaksi valitusta.

Poliisi ei aloita esitutkintaa Iitin ensihoidon yöpäivystyksen lakkauttamisesta.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tuomas Kuure Hämeen poliisista sanoo, että asiasta ei löytynyt mitään sellaista, joka täyttäisi rikoksen tunnusmerkit.

– Jos syytä epäillä -kynnys ei ylity, poliisi ei tutki, hän toteaa.

Tutkintapyyntö kuntalain rikkomisesta

Keväällä tutkintapyynnön poliisille tehnyt iittiläinen kertoi Kouvolan Sanomille toukokuussa, että hänen näkemyksensä mukaan kysymys oli kuntalain rikkomisesta.

– Tein oikaisuvaatimuksen ensihoidon yöpäivystyksen viranhaltijapäätöksestä. Hyvinvointiyhtymän hallitus ei käsitellyt oikaisupyyntöä heti, hän totesi.

Hänen mielestään oikaisuvaatimus oli jätetty käsittelemättä kuntalain vastaisesti. Kuntalain mukaan oikaisuvaatimus on käsiteltävä viipymättä.

Päätös tuli yllätyksenä

Iitin kunnan yöpäivystyksen lakkauttaminen 11. toukokuuta alkaen tuli osalle kunnan asukkaista ja päättäjillekin yllätyksenä. Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymästä ei toimitettu virallista päätöstä kunnan tietoon.

– Ihmettelen tällaista toimintaa. Valmistellaan asiaa pimennossa, eikä sitten kerrota päätöksestä meille mitään eikä vastata kyselyihin. Vaikuttaa todella kummalliselta, kunnanjohtaja Riku Rönnholm kommentoi asiaa Kouvolan Sanomissa 8. toukokuuta.

Hyvinvointiyhtymä päätti, että ensihoidon yöpäivystys lakkautetaan Iitistä syyskuun loppupuolelle asti.

Yöaikaan ambulanssi tulee Iittiin tarvittaessa Nastolasta tai Kouvolasta.

Hallinto-oikeudessa kaksi valitusta

Tutkintapyynnön tehnyt henkilö haluaa pysyä nimettömänä. Hän sanoo, että poliisin päätös olla aloittamatta esitutkintaa on tietyssä mielessä ymmärrettävä.

– Ei haluta tehdä kaksinkertaista työtä. Hyvinvointiyhtymän hallituksen yöpäivystyspäätöksestä on jätetty kaksikin kunnallisvalitusta hallinto-oikeuteen, hän sanoo.

Asia ei jää siihen, jos Hämeenlinnan hallinto-oikeus katsoo päätöksen olleen lainmukaisen.

– Jos näin käy, lähestyn uudestaan poliisia, hän vakuuttaa.

22.7. kello 7.18: Korjattu kuvatekstiin valituspaikka oikeaksi eli Hämeenlinnan hallinto-oikeudeksi.

Luetuimmat