Ratamo-keskuksen parkkipaikat ensi viikolla teknisessä lautakunnassa — Vuorikadulle ja Kauppalanraitille on tulossa 217 paikkaa

Suunnitelmissa on myös uusi kevyen liikenteen väylä sekä katujen kuivatuksen ja valaistuksen parantaminen. Puusto menee uusiksi.

Ratamo-keskuksen parkkipaikat ensi viikolla teknisessä lautakunnassa — Vuorikadulle ja Kauppalanraitille on tulossa 217 paikkaa

Kouvolan kaupungin tekninen lautakunta käsittelee tiistaina suunnitelmaa uuden pysäköintitilan rakentamisesta Kauppalanraitille ja Vuorikadulle.

Kauppalankadun, Vuorikadun ja Kauppalanraitin väliselle alueelle on tehty katu ja suunnitelmissa on myös uusi pysäköintialue ja kevyen liikenteen väylä.

Paloaseman viereen Vuorikadulle ja sen taakse Kauppalanraitille sijoittuvalle kolmiosaiselle pysäköintialueelle mahtuu yhteensä 217 pysäköintipaikkaa. Niiden rakentaminen liittyy sairaalahankkeen pysäköinti- ja liikennejärjestelyihin.

Uusi kevyen liikenteen väylä erottuu Kauppalanraitin paikoituksesta erillisellä kaistalla. Autoliikenteen risteämiskohtaan tulee korotettu suojatie.

Kauppalanraitin varren kuntoiluvälineille etsitään uusi paikka. Rakentamisen yhteydessä parannetaan katujen kuivatusta ja valaistusta. Alueen nykyinen puusto joudutaan pääosin poistamaan, mutta tilalle istutetaan lehti- ja havupuita suunnitelman mukaisesti.

Rakentamisessa pyritään käyttämään tukikerroksissa maanrakennusaineena ns. ekosepeliä eli kaupungin purkamasta rakennuksesta saatua betonimursketta.

Kevyen liikenteen väylän sekä pysäköintipaikkojen rakentamisen kustannusarvio on 520 000 euroa (alv 0%). Siinä ovat mukana myös suunnittelu ja rakennuttaminen.

Suunnitelma sisältyy vuoden 2018 investointiohjelmaan. Alueelle tehty asemakaavan muutos sai lainvoiman kesällä. Kauppalanraitin ja Vuorikadun katusuunnitelmasta ei tullut nähtävilläolon aikana yhtään muistutusta.

Teknisen lautakunnan jälkeen asiaa käsittelevät kaupunginhallitus ja kaupunginvaltuusto.

Luetuimmat

Kommentoidut