Kouvolan uudet kansanedustajat allekirjoittavat tänään valtakirjansa eduskunnassa — Keskiviikkona alkaa jo täysi tohina

Kouvolan uusi kolmikko Arkadianmäellä: Sheikki Laakso (ps.), Paula Werning (sd.) ja Ville Kaunisto (kok.).
Kouvolan uusi kolmikko Arkadianmäellä: Sheikki Laakso (ps.), Paula Werning (sd.) ja Ville Kaunisto (kok.).

Kouvolan uudet kansanedustajat Paula Werning (sd.), Kristian Sheikki Laakso (ps.) ja Ville Kaunisto (kok.) saavat valtakirjansa tiistaina 23. huhtikuuta. Valtakirjoilla he edustavat kansaa valtiopäivillä eli eduskunnassa.

Valtakirjat jaetaan edustajille eduskunnassa, ja valtioneuvoston oikeuskansleri tarkastaa ne heti sen jälkeen. Valtakirjojen luovuttamisen ja tarkastamisen yhteydessä tarkastetaan myös kansanedustajan henkilöllisyys.

Jos edustaja myöhästyy, ja kansleri ei ole enää paikalla, tai jos edustaja ei pääse hakemaan ja tarkastuttamaan valtakirjaansa tiistaina, hän voi hakea sen myöhemmin keskuskanslian päivystyspisteestä.

Keskiviikkona eduskuntatyö alkaa täysistunnolla kello 12. Silloin pidetään muun muassa puhemiehen ja varapuhemiesten vaalit. Keskiviikkona on lisäksi eduskuntaryhmien järjestäytymiskokouksia.

Torstaina pidetään valtiopäivien viralliset avajaiset sekä valtiopäiväjumalanpalvelus. Eduskuntaryhmät neuvottelevat valiokuntien puheenjohtajista.

Perjantaina suurimman eduskuntaryhmän puheenjohtaja kutsuu eduskuntaryhmien edustajat neuvotteluun, jossa sovitaan vetäjästä hallitusneuvottelujen tunnusteluvaihetta varten. Lisäksi samalla sovitaan eduskuntaryhmien vastausten määräajasta.

Luetuimmat