Kouvolan Taikapäivien esiintyjien taso päräytti kokenutta Markku Purhoa — ” Nyt nähtiin parasta pitkään aikaan”

Kouvolalainen taikuri Markku Purho on ehtinyt nähdä Taikapäivillä yhtä ja toista. Tämänvuotisia esityksiä hän hehkuttaa käsittämättömän kovatasoisiksi. Kaupungin tukileikkaus kolhaisi tapahtuman taloutta.

Katja Juurikko

Kouvolan Taikapäiviä vuosikymmenet järjestänyt taikuri Markku Purho oli huojentunut mies, kun tämänvuotinen tapahtuma lähestyi loppuaan.
Kouvolan Taikapäiviä vuosikymmenet järjestänyt taikuri Markku Purho oli huojentunut mies, kun tämänvuotinen tapahtuma lähestyi loppuaan.

Pääsiäisviikonloppuna Kuusankoskitalolla ja hotelli Vaakunassa Kouvolassa pidetyt Taikapäivät sujuivat taikuri Markku Purhon mukaan erinomaisesti.

— Nyt nähtiin parasta pitkään aikaan. Esiintyjät ovat olleet tänä vuonna huippuluokkaa. Saksalainen taikuri Topas sanoi, että maanantain Close up -show oli parempi kuin maailmanmestaruusshow, jossa hän oli mukana.

Päällimmäisenä hänelle jäivät mieleen argentiinalaisen Henry Evansin ja taiwanilaisen Eric Chienin esitykset. Ne hämmästyttivät Purhon mukaan taikurikollegojakin.

— Esitykset yllättivät yleisön ja taikurit. Taikuudessa kaikki on näköjään mahdollista.

Yleisö ja taikurit löysivät lopulta paikalle

Vaikka vielä pari viikkoa ennen Taikapäiviä näytti hiljaiselta niin yleisön kuin tapahtumaan osallistuvien taikurien osalta, lopussa kiitos seisoi.

Purhon mukaan kaikki yleisölle avoimet esitykset olivat lopulta kokonaan tai lähestulkoon loppuunmyytyjä.

Se, pääseekö tapahtuma tänä vuonna taloudellisesti joten kuten kuiville, on vielä arvoitus. Kouvolan kaupunki nimittäin vastikään leikkasi Taikapäivien taloudellista tukea aiempiin vuosiin verrattuna.

— Olin budjetoinut tämän kevään tapahtuman aiemman tuen mukaisesti. Pari kolme viikkoa sitten kaupunki kertoi tuhansien eurojen tukileikkauksesta. Vielä en tiedä, kuinka paljon tulee takkiin.

Pohjoismaiden mestaruus Ruotsiin

Taikapäivien yhteydessä miteltiin taikuuden tämänvuotisesta Pohjoismaiden mestaruudesta. Lisäksi taikurit kamppailivat lähitaikuuden ja näyttämötaikuuden kilpailuissa.

Pohjoismaiden mestaruuden voitti ruotsalainen Martin Hansson, joka sijoittui ykköseksi lähitaikuuskilpailussa. Näyttämötaikuuskilpailun vei nimiinsä Suomen Hannu Juntunen.

Nuori kouvolalaistaikuri Elmo Huovila sijoittui näyttämötaikuudessa neljänneksi.

Kouvolalainen taikuri Markku Purho järjesti ensimmäiset Taikapäivät vuonna 1982. Sen jälkeen väliin on jäänyt vain muutamia tapahtumia.

Kuusankoskitalossa järjestetyille Taikapäivien luennoille ja muuhun ohjelmaan osallistui tänä vuonna noin 170 taikuria, joista noin 30 oli esiintyjiä. Taikurit tulivat kymmenestä eri maasta.

Taikapäivien kilpasarjat 2019

Pohjoismaiden mestari Martin Hansson.

Lähitaikuus

1. Martin Hansson

2. Markus Tervo

3. Fredrik Ahlberz

4. Eemeli Uljas

Näyttämötaikuus

1. Hannu Juntunen

2. Markus Tervo

3. Jore Sohlman

4. Elmo Huovila

Uusimmat uutiset