Kuusankosken uimahallin lasten allas sai shokkikloorauksen — Halliin pääsee uimaan taas tiistaina

Siivotut uima-altaat kuivuvat parasta aikaa. On hyvin tärkeää, että ennen altaaseen menoa jokaisen on peseydyttävä huolellisesti, terveystarkastaja muistuttaa.

Lukas Pearsall

Kuusankosken uimahallissa oli viikonloppuna suursiivous.
Kuusankosken uimahallissa oli viikonloppuna suursiivous.

Kuusankosken uimahalli avataan huomenna normaalisti kello 13. Kaupungin liikuntapaikkapäällikön Kirke Roosin mukaan viime torstaina otetut näytteet olivat puhtaita. Tulokset saatiin tänään maanantaina.

Kuusankosken uimahalli jouduttiin sulkemaan loppuviikosta vedestä löytyneen pseudomonas aeruginosa -bakteerin takia.

Kouvolan kaupungin terveystarkastajan Juha Järvisen mukaan bakteeri voi aiheuttaa muun muassa korva- ja silmätulehduksia sekä tulehduttaa ihossa olevia haavaumia.

Viitteitä bakteerista löydettiin viime maanantaina uimahallin pienestä altaasta eli lasten altaasta otetussa näytteessä. Alustavat tiedot tuloksista tulivat viime torstaina.

— Pieni allas ja poreallas suljettiin jo torstaina alustavien tulosten perusteella, koska altaat ovat samassa vesikierrossa. Allasvettä alettiin puhdistaa heti. Iso allas oli vielä eilen auki, koska se on eri vesikierrossa, Järvinen sanoo.

Pienelle altaalle ja porealtaalle tehtiin niin sanottu shokkiklooraus ja vesienvaihto sekä suodattimien huuhtelu.

— On järkevintä pitää halli kokonaan kiinni ja puhdistaa se kunnolla. Kun halli pääsee kuivumaan pesujen jälkeen, bakteeri saadaan paremmin pois.

Uimahallissa tehtiin viikonloppuna suursiivous, eli muun muassa altaat ja peseytymis- ja saunatilat puhdistettiin perinpohjaisesti.

Järvisen mukaan pseudomonas aeruginosa on yleinen ympäristössä esiintyvä bakteeri, jota ei saa olla allasvedessä lainkaan.

— Bakteeri on kulkeutunut allasveteen todennäköisesti käyttäjän mukana, mutta mitään pökälettä ei altaasta löytynyt. Haluaisin muistuttaa uimahallissa kävijöitä huolellisesta peseytymisestä ennen altaaseen menoa, Järvinen sanoo.

Bakteeria ei ole juurikaan tavattu Kouvolan seudun uimahalleissa. Bakteeria epäiltiin Valkealan uimahallissa reilut kymmenen vuotta sitten.

— Sitä edellinen tapaus oli varmaan kaksikymmentä vuotta sitten.

Bakteeri löytyi uimaveden säännöllisen valvonnan yhteydessä. Kirke Roosin mukaan asiakkailta ei ole tullut palautetta oireista.

Luetuimmat