Energiatekniikan diplomi-insinööri Ari Mikkelä on Kouvolan Veden uusi toimitusjohtaja: "Investointeja jatketaan, koska korjausvelkaa on paljon"

Sidosryhmäyhteistyön tiivistäminen Kouvolan kaupungin kanssa on uuden toimitusjohtajan työlistalla.

Mikkelän perheeseen kuuluu avovaimon lisäksi kahdeksanvuotias poika. Uusi toimitusjohtaja harrastaa kestävyysurheilua. Lajeista juoksu ja hiihto ovat hänelle mieluisampia.
Mikkelän perheeseen kuuluu avovaimon lisäksi kahdeksanvuotias poika. Uusi toimitusjohtaja harrastaa kestävyysurheilua. Lajeista juoksu ja hiihto ovat hänelle mieluisampia.

Kouvolan Veden uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu 1. lokakuuta alkaen kouvolalainen Ari Mikkelä. Hän on hoitanut tehtävää väliaikaisena toimitusjohtajana jo puoli vuotta.

Anjalankoskelta kotoisin oleva Mikkelä on koulutukseltaan energiatekniikan diplomi-insinööri. Hän aloitti Kouvolan Veden palveluksessa laitospäällikkönä vuonna 2014.

Uusi toimitusjohtaja pitää työssä tärkeimpinä asioina toiminnan suunnitelmallisuutta ja henkilöstön roolia. Hän aikoo paneutua enemmän myös sidosryhmäyhteistyöhön Kouvolan kaupungin kanssa.

Kouvolan Vedellä on vesijohto- ja jätevesiverkostossa korjausvelkaa yhteensä yli 50 miljoonaa euroa. Yhtiö saneeraa vanhaa ja rakentaa uutta tänä vuonna noin 12 miljoonalla eurolla.

– Korjausvelkaa on paljon. Investointeja on jatkettava tulevinakin vuosina, Mikkelä sanoo.

Yhtiöllä on meneillään useita rakennus- ja saneerauskohteita ympäri Kouvolaa, muun muassa Tykkimäki-Voikkaa yhdysvesijohdon rakentaminen, Tunnelikadun saneeraaminen Kouvolan keskustassa ja Markankylän vanhentuneen vesijohtoverkoston saneeraus.

Kouvolan Vedellä on 15 000 asiakasta. Yhtiön liikevaihto viime vuonna oli 16,64 miljoonaa euroa ja liikevoitto 0,73 miljoonaa euroa.