Kymenlaaksossa ei uusia varmistettuja koronavirustartuntoja – Koko Suomessa uusia koronavirustartuntoja varmistui 50

Suomessa on nyt 6 493 varmistettua koronavirustartuntaa.

Timo Mustalampi

Koko Suomessa varmistettujen koronavirustartuntojen määrä on noussut eilisestä 50 tartunnalla. Arkistokuva.
Koko Suomessa varmistettujen koronavirustartuntojen määrä on noussut eilisestä 50 tartunnalla. Arkistokuva.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen eli THL:n tilastojen mukaan Kouvolassa tartuntoja on THL:n tilastojen mukaan 23 eli saman verran kuin edeltävänä päivänä.

Kotkassa on 13 varmistettua koronavirustartuntaa eli saman verran kuin edeltävänä päivänä.

Muita Kymenlaakson kuntia ei tilastoissa ole mainittu, koska niissä tartuntoja on vähemmän kuin viisi. THL:n tartuntatautitilaston tapaustiedot on päivitetty helatorstaina.

Helatorstain koronavirustilannetiedot päivitetään perjantaina takautuvasti Kymsoten verkkosivuille. Keskiviikkoisen tiedon mukaan Kymsoten alueella on todettu yhteensä 40 varmistettua koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa ei ole yhtään koronaviruspotilasta. Kaikista uusista todetuista tartunnoista tehdään Kymsotessa tartuntaketjujen selvitys.

Uusia koronavirustartuntoja varmistui Suomessa 50

Suomessa on nyt 6 493 varmistettua koronavirustartuntaa, kertoo THL. Määrä on noussut eilisestä 50 tartunnalla. Eilen kerrottiin 44 uudesta, varmistetusta tartunnasta.

Valtaosa kaikista varmistetuista tartunnoista on pääkaupunkiseudulla. Helsingissä niitä on nyt 2 419, Vantaalla 790 ja Espoossa 725. Turussa varmistettuja tartuntoja on 170, Tampereella 139, Järvenpäässä 111 ja Jyväskylässä 102.

THL sekä sosiaali- ja terveysministeriö kertoivat eilen, että koronavirusepidemia on jatkanut hidastumistaan verrattuna edellisten kahden viikon tilanteeseen. Viikoittain tartuntarekisteriin ilmoitettavat tapausmäärät ovat olleet laskussa selvästi jo yli kuukauden ajan.

Suomessa on tiedossa kaksi uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa

Koronavirukseen liittyvien kuolemien määrä on noussut Suomessa kahdella eilisestä, kertoo THL. Yhteensä kuolonuhreja on nyt tiedossa 306.

Sairaalahoidossa Suomessa on THL:n mukaan 110 ihmistä ja tehohoidossa heistä on 22.

Testattuja näytteitä on Suomessa yhteensä yli 160 100.

Muokattu 21.5. kello 14.29. Lisätty tieto kuolemien määrästä, sairaalahoidossa olevien määrästä ja testattujen näytteiden määrästä.