Konsertti-arvio: Jari Sillanpää karisman keskipisteessä

Valokeilassa Jari Sillanpää Jari Sillanpää, laulu; Heikki Elo, koskettimet; Juha Lanu, kitara; Heikki Pohto, puupuhaltimet ja percussiot Kuusankoskitalo 6.10.2017

AOP/Ville Honkonen

Jari Sillanpää.
Jari Sillanpää.

Tupaten täydessä Kuusaasalissa viihdyttiin perjantai-iltana karismaattisessa seurassa. Valokeilassa Jari Sillanpää tarjosi yleisölle konkarikettujen takuumusisointia ja aimo annoksen hyvää mieltä.

Kaiken keskiössä viihtyi tietenkin artisti itse, Suomen mittakaavassa poikkeuksellisen karismaattinen ja osaava viihdetaiteilija Jari Sillanpää, jonka taiteilijapersoonaan mahtuvat sekä kyky monipuoliseen musiikintulkintaan että välitön kohtaaminen yleisön kanssa.

Kolmihenkinen bändi sävytti keikkasettiä rohkeasti ja soittimista kuultiinkin lukuisia erilaisia yhdistelmiä.

Pääasiassa balladeista koostunut konsertti sisälsi kappaleita niin Sillanpään omasta ohjelmistosta kuin taiteilijan mieltymyksiä muilta artisteilta ja elokuvista.

Kolmihenkinen bändi sävytti keikkasettiä rohkeasti ja soittimista kuultiinkin lukuisia erilaisia yhdistelmiä. Ohjelmistosta kohokohdiksi nousivat mainiosti sovitetut, keinuvana rumbana soinut Satulinna sekä Pariisi-Helsinki, jota väritti leikittelevä taituruus ja huumori upeine sooloineen, vislailuineen ja sorahtavine ääntämyksineen. Myös klassikkobiisi Oot täydellinen sai kiinnostavan tulkinnan jazzahtavana dixielandina, jossa Heikki Pohton klarinettisoolot soivat pisteenä iin päälle.

Vahvaa tulkintaa tarjosi upean melodinen Så som i himmelen sekä Granada, jossa Sillanpää ja kumppanit osoittivat, ettei väkevään menoon tarvita välttämättä montaa miestä.

Vaikka ilta kaikkinensa oli suvereenia osaamista, sen koskettavimmaksi säikeeksi muodostui Sillanpään ilmiömäinen kyky kohdata yleisö ja sen kaikenlaiset jäsenet.

Hyvää: Poikkeuksellisen karisman omaava taiteilija tarjosi hyvää mieltä koko rahalla

Huonoa: Konsertti alkoi myöhässä

Erityistä: Balladi Alina kuultiin ”Lauletaan viittoen” -kuoron ja Sillanpään yhteisnumerona

Päivi Stenvall

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.