Kun kouvolalainen viidesluokkalainen Elina Talvinen on nelikymppinen, silloin saatetaan pyöräillä kokonaan heijastavilla pyörillä — Kouvolaan ja Iittiin tuli palkinnot piirustuskilpailusta

Liikenneturvallisuustyöryhmä piti kilpailua erittäin tasaisena.

Elina Talvinen

Elina Talvisen piirustusta raati piti realistisena ja tulevaisuuteen luotaavana.
Elina Talvisen piirustusta raati piti realistisena ja tulevaisuuteen luotaavana.

Kaakkois-Suomen liikenneturvallisuustyöryhmä järjesti maalis—huhtikuussa Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson viidesluokkalaisille piirustuskilpailun. Neljättä kertaa järjestetyn kilpailun aiheena oli tänä vuonna Tulevaisuuden turvallinen liikenne.

Kärkisijat menivät Ruokolahdelle ja Kouvolaan. Ruokolahtelaisvoittajakaksikon jälkeen kolmanneksi sijoittui kouvolalainen Keskustan koulua käyvä Elina Talvinen. Hänen piirustuksessaan tulevaisuudessa pyöräillään kokonaan heijastetuilla polkupyörillä. Raati piti työtä tulevaisuuden ja realismin mukavasti huomioivana.

Iittiläinen Reetta Purho sai kisassa kunniamaininnan. Hän käy Vuolenkosken koulua.

2050 pyöräilevät nelikymppiset viidesluokkalaiset

Opettajat keskustelivat ennen kilpailua oppilaiden kanssa siitä, minkälaista liikkuminen ja liikenne tulevaisuudessa ovat. Oppilaita pyydettiin miettimään tulevaisuuden liikennettä, kun teknologiasta, virtuaalitodellisuudesta, lisätystä todellisuudesta, tekoälystä, roboteista ja muista apuvälineistä tulee arkipäivää myös liikenteessä. Tavoitevuodeksi ehdotettiin vuotta 2050, jolloin nyt viidesluokkalaiset lapset ovat nelikymppisiä.

Kilpailuun tuli yhteensä 123 piirustusta kymmenestä eri kunnasta ja 17 eri koulusta. Kilpailuraadin muodosti Kaakkois-Suomen liikenneturvallisuustyöryhmä, joka valitsi voittajakolmikoksi perusteluineen seuraavat työt:

1.Hilpi Pitkänen, Ruokolahden koulu, Ruokolahti, 2.Kaisu Keltanen, Ruokolahden koulu, Ruokolahti, 3.Elina Talvinen, Keskustan koulu, Kouvola.

Kärkikolmikon lisäksi erittäin tasaisessa kilpailussa päädyttiin antamaan kunniamaininnat seuraaville oppilaille ja heidän tekemilleen laadukkaille piirroksille:

Nella Salojärvi, Lönnrotin koulu, Lappeenranta

Ella Karine, Ruokolahden koulu, Ruokolahti

Henna Salonen, Kirkonkylän koulu, Taipalsaari

Reeta Purho, Vuolenkosken koulu, Iitti

Nanna Siitonen, Ruokolahden koulu, Ruokolahti

Pihla Saari, Kirkonkylän koulu, Taipalsaari

Luetuimmat

Uusimmat uutiset