Tuleeko Kouvolaan uusi asukas pohjoisesta, etelästä vai lännestä? Lakutehtaan työntekijähaku on loppusuoralla ja ensi viikolla uusi kouvolalainen on valittu

Lakutehtailija Timo Nisula kuvailee hakijajoukkoa kirjavaksi, eikä viiden haastatteluun päässeen valinta ollut helppo.

Lumikki Haaja

Tämä on ollut hauskinta pitkään aikaan, lakutehtailija Timo Nisula luonnehtii pian päättymässä olevaa hyväntekeväisyyskampanjaa.
Tämä on ollut hauskinta pitkään aikaan, lakutehtailija Timo Nisula luonnehtii pian päättymässä olevaa hyväntekeväisyyskampanjaa.

Jos hyvin käy, Kouvolan muuttotappio kääntyy plussalle yhdellä uudella asukkaalla ensi maanantaina. Kouvolan Lakritsitehtaalle töihin valittava työntekijä pääsee ensi töikseen tutustumaan uuteen kotiinsa sisustussuunnittelijan kanssa. Työt hänen on määrä aloittaa syyskuussa, jolloin asunnon remonttikin on valmis.

Kouvolan Lakritsi tarjosi alkukesästä näyttävällä mainoskampanjalla työpaikkaa yhdelle työntekijälle. Porkkanana haussa oli 40 neliön asunto sisustettuna omaksi ilmaiseksi.

Moni haki pelkästään oman asunnon toivossa

Kampanja oli menestys. Kouvolan Sanomat uutisoi heinäkuussa, että hakijoita oli vajaat 200. Hakijoiden kirjo oli lakutehtailija Timo Nisulan mukaan mielenkiintoinen. Joukossa oli väkeä Marokkoa, Sveitsiä ja Espanjaa myöten Suomessa asuvien lisäksi. Hakijoiden ammatit vaihtelivat opettajasta kauppakorkeakoulusta valmistuneisiin ja kaikkiin siltä väliltä. Hakijoiden ikähaitari vaihteli 17:stä vuodesta 60:een.

Osa haki paikkaa Nisulan mukaan pelkän ilmaisen asunnon toivossa.

– Heidät piti pudottaa pois. Kaiken kaikkiaan hakijat olivat tosi hyviä. Loppumetreille päässeet ovat kaikki Kouvolan ulkopuolelta, mikä oli tavoitekin.

Ensi maanantaina Nisula ja Kuusankoskelta lähtöisin oleva Järvenpään K-Citymarketin kauppias Markku Hautala haastattelevat ehdokkaat. Heidän valintansa hakijoiden joukosta ei ollut helppo. Nisula uskoo silti, että oikea ihminen tehtävään ja uudeksi kouvolalaiseksi löytyy.

– Jos oikea löytyy, valinta tehdään heti maanantaina, Nisula sanoo.

Asukas saa vaikuttaa oman kodin sisustuksen

Kampanjassa yhdistyy monta muutakin asiaa kuin pelkästään työntekijän palkkaaminen. Nisula ja Hautala haluavat kääntää Kouvolan muuttotappion plussalle, mainostaa omaa maakuntaa potentiaalisena asuinpaikkana sekä tehdä hyväntekeväisyyttä. Hakijajoukkoa yrittäjät toivovat muidenkin alueen yritysten hyödyntävän työntekijöitä etsiessään.

– Olihan tässä samalla koronantappofiilistäkin ilmassa, kun kevät oli niin masentava.

Kampanja toteutettiin yhteistyössä Kouvolan kaupungin ja Järvenpään K-Citymarketin kanssa. Työntekijää etsittiin Kymen Sanomien, Etelä-Saimaan ja Ilkka-Pohjalaisen etusivuilla julkaistuilla ilmoituksilla.

– Olen ollut tästä todella innoissani. Tämä on ollut hauskinta pitkään aikaan, Nisula kertoo.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset